Českotřebovský deník 298/2018 (16/10)
Taneční škola Česká Třebová informuje

O víkendu 13. - 14. října jsme se zúčastnili Zemské liga Čechy CDO – sóla, dua, MS, battle v Praze, kde naši tanečníci více méně velmi úspěšně hájili barvy města. Soutěž se již tradičně odehrává ve Sportovní hale TJ Sokol Královské Vinohrady a battly v pražském klubu Tressor, taktéž na Vinohradech.
Výsledky:
Paděra Martin: 1 místo – discodance sólo
Malá skupiny
Angels: 3 místo – hiphop
Malá skupina
Gold Crew: 3 místo – discodance
Tomáš Kalousek: 3 místo –
hiphop sólo
Linhartová Andělka &
Prossa Martin: 4. místo  – hiphop duo
Landová Diana & Kalousek Tomáš: 5. místo –
hiphop duo
Stránská Kateřina &
Paděra Martin : 5. místo – discodance duo
Prossa Martin: postup do top 16 (ze 158) – sólo battle hiphop
Taneční škola se definitivně zařadila mezi sportovní kluby, nově funguje pod hlavičkou Sportovního tanečního klubu Česká Třebová z.s. a je zároveň řádným členem CDO (Czech Dance Organization), která je na republikové úrovni členem zastřešující organizace ČASPV (Česká asociace sport pro všechny) a na celosvětové členem IDO (International dance organization). ČASPV je velká organizace, která kromě CDO zastřešuje také ČSTS (Český svaz tanečního sportu), Českomoravský stepařský svaz, Unii jógy a další. Je také oficiálním partnerem organizací: Česká unie sportu (ČUS), Česká gymnastická federace (ČGF), Česká obec sokolská (ČOS), Asociace tělovýchovných jednot a sportovních klubů (ATJSK) a Klub českých turistů (KČT).Více informací a kompletní výsledky na: www.skola-ct.cz

Sociální služby Domov pro seniory přijmou do pracovního poměru PPOP
(pečovatelku). Nástup možný ihned. Možnost doplnění vzdělání při zaměstnání. Bližší informace
zdravotni@socialnisluzbyct.cz, p.Drvoštěpová Dagmar 465 503 400,739344576.

Nejlepší počasí za 14 let. Takový byl česko-slovenský plenér

Červený Kláštor – Čtrnáct let nepřetržité existence má za sebou mezinárodní plenér, kterého se účastní mladí výtvarníci z orlickoústecké umprumky a jejich kolegové z partnerské školy v Prešově. Každoročně je cílem některá z atraktivních slovenských lokalit, loni i letos se osvědčila sázka na Červený Kláštor.
Podmínky náležitě využili
Uplynulý týden vyplnila ústecká výprava pod vedením pedagogů Jaroslava Habrmana a Martiny Novotné intenzivní tvorbou, které navíc v porovnání s některými předchozími ročníky nebývale přálo počasí. „Bylo vynikající, pravé babí léto, nejlepší, které jsem na plenérech zažil. Příznivé podmínky jsme náležitě využili,“ hodnotil pozitivně vedoucí výtvarných oborů školy Jaroslav Habrman. „Je pouze škoda, že ve srovnání s předchozími roky, kdy jsme často museli zájemce odmítat, se letos přihlásilo pouze patnáct studentů z druhých, třetích a čtvrtých ročníků, menší zájem byl také ze slovenské strany,“ uvedl dále.
Průběh akce si pedagogové SŠUP tradičně pochvalují, protože studenti, pro které je plenér dobrovolný, pracují s o to větším úsilím. „I letos se všichni snažili, přibližně čtyřicet vybraných prací jsme nechali na Slovensku. Už pětadvacátého října bude v Šarišské galerii v Prešově zahájena první výstava,“ podotkl Jaroslav Habrman a přidal ještě jednu zajímavost: „Kromě intenzivní tvorby v exteriérech a prostorách středověkého kláštera využili někteří členové naší výpravy vyhlášenou místní atrakci. Tou je plavba na pltích po Dunajci. Milovníci turistiky zase zdolali nejvyšší vrchol Pienin Tri koruny, který se tyčí na polské straně hranic.“Foto: Jaroslav Habrman
Právní nárok na umístění dítěte v MŠ

To určuje zákon č.167/2018 Sb., kterým se mění zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisůNovela školského zákona mj. stanoví, že předškolní vzdělávání se organizuje pro děti ve věku zpravidla od 3 do 6 let, nejdříve však pro děti od 2 let. Dítě mladší 3 let nemá na přijetí do mateřské školy právní nárok. Účinnost od 1. září 2018
Hledáme nájemce provozovny restaurace ve spolkové chatě ZO ČZS Hliníky.
V budově jsou dvě oddělené místnosti, vybavená kuchyňka, sklad a sociální zařízení.
Vytápění je etážovým topením s krbovými kamny. Uvnitř je cca 60 míst k sedění.
K dispozici je venkovní posezení s grilem a tanečním parketem s přístřeškem pro hudebníky.
Nájem činí  4750,- Kč měsíčně + energie.  Jako bonus nabízíme  na vytápění objektu pro  první sezonu dřevo zdarma. V případě zájmu volejte – 736 607 707. Rádi Vás provedeme restaurací a vše ukážeme.

Nabídka DDM Kamarád na listopad a začátek prosince

TRAINEES – angličtina pro nejmenší
Dům dětí a mládeže Kamarád otvírá nový zájmový kroužek určený pro děti předškolního věku. Děti se hravou formou naučí základy anglického jazyka. Schůzky se budou konat od listopadu v pátek od 15:00 do 16:00 hodin. Přihlásit se můžete v kanceláři DDM.
 
CHALLENGE PARTY – KLUB RÉBUS
Dům dětí a mládeže Kamarád pořádá 23.11.2018 Challenge party v čase od 15:30 – do 18:00 hodin. Party se bude konat v klubu Rébus. Maximální počet zúčastněných je 20 osob.
 
OTEVŘENÁ KERAMICKÁ DÍLNA
Originální keramické výrobky si můžete vyrobit ve čtvrtek 15.11.2018 v čase od 15:00 do 19:00 hodin v keramické dílně v Domě dětí a mládeže Kamarád. Poplatek 150,-Kč zahrnuje veškerý materiál a 2x výpal v keramické peci. S sebou si přineste přezůvky. Přihlásit se můžete v kanceláři DDM Kamarád nebo na tel.č. 777 292 218 nejpozději do 12.11.2018.
 
MIKULÁŠ
Dům dětí a mládeže Kamarád zve děti a rodiče na již tradiční mikulášskou nadílku s názvem Cestou, necestou za čertovou nevěstou. Akce se koná ve středu 5.12.2018 od 15:00 do 17:00 hod. (v tomto čase můžete přijít kdykoli). Začátek trasy je „u hříbku“. Vstupné 15,-Kč – děti do 3 let (doprovod zdarma), 30,-Kč – děti od 3 let. Balíčky, které chcete předat dětem je nutno označit jménem a příjmením dítěte. V případě deštivého počasí bude akce zrušena.
 
ADVENT
V sobotu 1.12.2018 v čase 14.00-17.00 hod. na DDM Kamarád v České Třebové proběhne -  akce s názvem Advent. V tomto čase budou moci příchozí zdobit perníčky, vyrobit si drobný dárek, vyslechnout si vystoupení dětí z hudebních ZK, občerstvit se vánočním punčem, cukrovím, nakoupit si drobné dárečky ve stáncích jednotlivých zájmových kroužků a celkově si užít atmosféru začínajícího se adventního času. Vstupné dobrovolné.


Cestovní agentura Hana Vraspírová nabízí

Předvánoční zájezd do Prahy 8.12.  autobusem na muzikály
Čas růží za 750,- až 1350,- 
Muž se železnou maskou za 1050,-  Mefisto za 950,- 
Tři oříšky pro Popelku za 1140,- 
Osmý světadíl za 950,- a 1150,-  Sugar 980,-.
Slevy last minute, slevy first minute na léto 2019, zájezdy na lyže.    
V kanceláři Na Splavě pondělí a čtvrtek 9-12  14-16, na telefonu 723226287
a mailu  hvtour.ca@seznam.cz kdykoliv. 
 Hana Vraspírová