AKCE POŘÁDANÉ V LISTOPADU 2018 V EKOCENTRU PODORLICKO
V ČESKÉ TŘEBOVÉ:

 
„ISLAND S RODINOU“
Přednáška fotografa Ondřeje Kováře
Čtvrtek 8. 11. od 18,00 

Island býval považován za destinaci pro otrlé a zkušené cestovatele. Dnes se už ovšem nabízí spousta možností, jak tento nádherný ostrov poznávat i s celou rodinou. Přednáška o cestě jedné rodinky do země ohně a ledu aneb jak ne(o)trávit dovolenou na lehátku u móóóře. Vstupné dobrovolné. Podpořeno Pardubickým krajem

„GREEN + BLUE BE VOLUNTEER“
 Přednáška Filipa Novák a Marie Novákové Kovářové
Čtvrtek 15. 11. od 17,30 

Prezentace neziskové organizace Prales dětem, která působí a pomáhá v daleké Indonésii, a to nejen finančně, ale především aktivně chrání deštný prales a oceán, vzdělává místní komunitu a zapojuje ji do ochrany bohatství jejich země.  Filip s Marií, kteří jako uvědomělí turisté přicestovali do Indonésie a nastartovali spolupráci s organizací Prales dětem, Vám představí projekty Green Life, Blue Life, zaměřené na ochranu divoké přírody. Klíčovou částí programu bude propojení obecně platných principů s konkrétními příklady a zkušenostmi z praxe. Interaktivní prezentace bude prokládána množstvím fotek, které ukazují krásy indonéské přírody a smysluplnost celého projektu.

Vstupné dobrovolné. Podpořeno Pardubickým krajem

SBĚRATELSKÁ VÝMĚNNÁ BURZA ČAJOVÝCH PŘEBALŮ
Sobota 17. 11. a neděle 18. 11. 2017  od 9 do 17,00
VÝSTAVA ČAJOVÝCH PŘEBALŮ
Sobota 17. 11. až pátek 23. 11. 2017  vždy  od 10 do 17,00

Uvidíte více než 15000 čajových přebalů ze všech koutů světa tematicky zaměřených na bylinky. Dále bude k vidění ukázka ze sbírky čajových visaček a krabiček, vyzkoušíte si teabags folding  tj. čajové skládání, objevíte drobnosti spojené se sběratelstvím.  Vernisáž výstavy je v sobotu 17.11. v 10,00.  Pořadatel ZO ČSOP Podorlicko.  Vstupné dobrovolné.

 „PERNÍKOVÝ ADVENT“
Sobota 1. 12. 2018 v časovém rozmezí 14,00 – 15,00

Tradiční předvánoční akce. Můžete si přijít postavit z perníku voňavou chaloupku nebo si nazdobit  drobné perníkové ozdoby. Perníky budou připraveny pro přihlášené.  Co je třeba udělat:

do 23.11.2018 se přihlaste na e-mailové adrese  pernicky.csop@seznam.cz, nahlaste počet účastníků,  pro které organizátoři napečou díly na chaloupky.

Co si přinést s sebou: podložku z kartonu obalenou pečícím papírem (nebude k dispozici) a barevné zdobení (lentilky, perličky atd.). K dispozici bude poleva na ozdobení a slepení perníků.

Příspěvek na materiál – medovné je 60 Kč.

Podpořeno Městem Česká Třebová