27 gólů - tím otevřeli dorostenci OT novou sezónu              

 
V sobotu 22.9. se vydali naši dorostenci do Skutče na letošní první turnaj. Proti nim se postavili celky TJ Sokol Jaroměř a 1. FBC Polička dorostenci.
 
FbK Orlicko-Třebovsko vs. TJ Sokol Jaroměř 12:5 (3:1, 7:1, 2:3)
Začátek zápasu byl velmi opatrný, ale díky chybě v naší rozehrávce soupeř ještě v první minutě vedl. Ale k dalším zářezům se nedostal, a naopak my začali trpělivou hrou a dobrou rozehrou přidávat góly. Velkou část zápasu jsme udávali tempo hry a měli míček na svých hokejkách. To se projevilo na výsledkové tabuli hlavně ve druhé třetině, ve které jsme nastříleli 7 branek. Tímto byl zápas v podstatě rozhodnutý a my si dokráčeli pro zasloužené vítězství.
 
FBC Polička dorostenci vs. FbK Orlicko-Třebovsko 2:15 (0:5, 2:5, 0:5)
Po krátké desetiminutové přestávce jsme už opět stáli na palubovce proti dalšímu soupeři. Polička, která je v této soutěži nováčkem, pro nás byla velkou neznámou. V začátku zápasu jsme se nechali ovlivnit pomalým tempem hry a tomu odpovídal i výsledek. Na konci první třetiny se tempo hry zrychlilo a soupeř z Poličky nám nestačil v žádném směru. S chutí jsme si zastříleli a v klidu a pohodě si došli pro vysokou výhru.
 
Komentář trenéra: „V prvním zápase se projevila především zkušenost a šikovnost hráčů, kdy trpělivě čekali na gólové příležitosti a zodpovědně bránili. Druhý zápas byl pro nás spíše možností vyzkoušet si herní a taktické věci do dalších zápasů v sezóně.“
 
Napsal Pavel Horák