Kohouti vyhráli v Chotěboři po nájezdech                         

Posvícení vystřídal půst. V přímém souboji o první místo si Kohouti minulou středu vyšlápli na Chrudim, proti které proměnili pět přesilovek. O čtyři dny později bylo všechno jinak. V Chotěboři přesilové hry našemu týmu vůbec nevycházely, bod zachraňovali Kohouti devatenáct vteřin před koncem normální hrací doby, ten druhý „vystřelil“ po nájezdech obránce Ondřej Poul.

Chotěboř - Česká Třebová 5:6 sn (1:1, 2:2, 2:2 – 0:0)

Branky: 2. Dvořák (Kraučuk), 28. Svoboda (Dvořák), 32. Kraučuk (Dvořák), 52. Vlček (Mašek), 55. Lacina (Mašek) – 3. Dvořák (Veverka), 23. Král (Žouželka, Poul), 30. Prachař (Král, Poul), 44. Šejba (Křečan), 60. Filip (Fúzik, Šejba), 65. rozhodující nájezd proměnil Poul.

Rozhodčí: Kolář – Hrabal, Kopecký. Vyloučení: 8:2 (navíc Krejza na 10 minut). Využití: 0:1. Diváků: 152 Nejlepší hráči: Kraučuk, Svoboda, Dvořák – Poul, Král, Hemský.

Chotěboř:  M. Pešek – Pecen, Lacina, Jaroslav Ludvík, Mendl, Suchý, Krejčí – Jelínek, Vlček, Mašek – Kraučuk, Svoboda, Dvořák – B. Činčila, Březina, Jakub Ludvík.

Česká Třebová: Sajdl - Škvor, Pražák, Šejba, Jemelka, Poul, Žouželka – Hemský, Filip, Fúzik – Štefka, Křečan, Schejbal – Král, Prachař, Krejza – Dvořák, Veverka, Drobný.

Domácí tým byl od první minuty důraznější, a tak se rychle dostal do vedení, již ve 2. minutě se prosadil útočník Luboš Dvořák – 1:0. Kohouti naštěstí odpověděli rychle, po vyhraném vhazování se ve 3. minutě postaral o vyrovnání jmenovec, Ondřej Dvořák – 1:1.

Hokejisté Chotěboře hýřili pohybem a s favoritem zápasu hráli zcela vyrovnanou partii. V 15. minutě chyboval obránce Jemelka, vzápětí fauloval domácího Dvořáka a Kohouti se museli bránit ve čtyřech. V 19. minutě měl obrovské štěstí domácí gólman Pešek, po dělovce Fúzika jej zachránila pravá tyčka. V čase 19:01 byl vyloučen Lacina, hosté si v závěru první a na začátku druhé třetiny při přesilové hře bohužel jen přihrávali… 

Ve 22. minutě se dostal do gólové šance Svoboda, brankář Sajdl naštěstí zachránil. Vzápětí měli Kohouti opět smůlu, druhá tyčka zvonila po střeleckém pokusu Poula. Potom se hosté konečně dostali do přečíslení dvou na jednoho. Král volil ve 24. minutě střelu a dobře udělal, po nešťastné Lacinově teči se Kohouti radovali podruhé – 1:2. O čtyři minuty později třetí útočná formace Kohoutů propadla v útočném pásmu, domácí se dostali do protiútoku, který s přehledem zakončil Svoboda – 2:2.

Kohouti si jednogólové vedení vzali rychle zpět. Po faulu na Filipa (sekání) byl vyloučen Jaroslav Ludvík, o využití přesilovky se v časepostaral Prachař – 2:3. O dvě minuty později se opakovala stejná situace jako před druhou brankou Chotěboře. Na útočné modré prohrál osobní souboj Prachař, domácí se dostali do protiútoku a v čase 31:20 vyrovnal Kraučuk – 3:3.

Třetí tyčku nastřelil ve 33. minutě Štefka. Byl přitom faulován a Kohouti získali výhodu další přesilové hry. Hráli ji mizerně a byli rádi, že je nepotrestal dotírající L. Dvořák. Na druhé straně se dvakrát vytáhl gólman Pešek, který kryl dva střelecké pokusy Křečana. Po chybě Krejzy se ve výborné pozici ocitl Jelínek, kterého vychytal Sajdl.

Do závěrečné třetiny vstoupili Kohouti jen se třemi útoky a byli aktivnější. Křečan mířil vedle, po něm se šikovnou tečí neprosadil Hemský. Ve 44. minutě prostřelil houštinu těl před sebou Šejba a Kohouti znovu vedli - 3:4. O tři minuty hrála Česká Třebová další přesilovku, při které nastřelil Hemský tyčku s pořadovým číslem čtyři.

A přišel trest. V 52. minutě míchal pukem za českotřebovskou brankou Vlček, vzápětí přelstil rychlým výpadem Sajdla se Šejbou a puk bleskově zasunul k levé tyčce. Opět bylo vyrovnáno – 4:4. O malý okamžik později fauloval Mendl (vysoká hůl), jenže přesilová hra Kohoutů, to byl jedním slovem zmar.

A bylo ještě hůř. Důrazné napadání domácím dostalo Kohouty do úzkých, puku se zmocnil obránce Lacina a přesnou trefou rozjásal hrstku chotěbořských příznivců – 5:4. Na časomíře v tu chvíli svítilo 54:58. Domácí hokejisté jakoby podlehli obrovské euforii. V čase 57:56 byl za ukázkový krosček na Fúzika vyloučen obránce Mendl. Hosté odvolali brankáře a při šesti proti čtyřem se jim podařilo vyrovnat, v čase 59:41 tečoval Fúzikovu střelu Filip – 5:5. Ve stejném čase byl za faul na Hemského (podražení) vyloučen Činčila, další dvě trestné minuty vyfasovala za nesportovní chování střídačka Chotěboře.

Do konce normální hrací době (19 vteřin) hráli Kohouti v pěti proti třem, dvojnásobnou přesilovku nevyužili ani v úvodu pětiminutového prodloužení. Vyrovnaný a dramatický zápas rozhodovaly samostatné nájezdy, autorem vítězného gólu byl ve třetí sérii obránce Poul.

HLAS PO UTKÁNÍ

Vladimír Vaněk, manažer Kohoutů:
„Na rovinu říkám, že nevyhrál lepší, ale šťastnější tým. Po výborné hře celého mužstva v ostrém střetnutí s Chrudimí jsem od mužstva očekával podstatně lepší výkon. To však nesnižuje velmi dobrý a sympatický výkon mužstva Chotěboře. Děkujeme fanouškům, kteří za týmem přijeli a skvěle ho povzbuzovali."

Příští zápas – středa 24. října: Česká Třebová – Choceň (18.30).