VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ  22. 9. - 23. 9. 2018.

22. 9. 2018 VOLEJBAL,

1. LIGA JUNIOREK Č. TŘEBOVÁ - Č. TŘEBOVÁ II. 

TJ SOKOL GEODÉZIE Č. TŘEBOVÁ  –  TJ SOKOL II. Č. TŘEBOVÁ  3 : 1  21:25, 25:20, 25:19, 25:13, čas 75 min.
V sobotu 22. 9. 2018 hostíme družstvo TJ Sokol II Č. Třebová. Od začátku zápasu, je na dívkách Geodézie vidět obrovská nervozita. Proti čtvrtečnímu pohodovému tréninku, dívky na hřišti herně nepoznávám.  Jsou to ale první zápasy ligy juniorek a dle toho vypadá naše hra. Velké množství vlastních chyb, které pramení z nerozehranosti dívek. Juniorky Geodézie se snaží, aby nepokazily přihrávku, smeč, servis, atd, ale funguje to opačně. Dívky působí křečovitě, ustrašeně, bojí se sáhnout na míč, aby neudělaly chybu. Dívky Geodézie absolvovaly od 31. 8. do 2. 9. 2018 skvěle obsazený turnaj v Přerově, kde obsadily skvělé 11 místo z 32 extraligových a ligových družstev Čech a Slovenska. Od té doby, tedy 3 týdny neabsolvovaly žádný přípravný turnaj a naskočily přímo do první ligy, což bylo znát. Budou se muset rozehrávat v průběhu absolvování soutěže 1. ligy juniorek. Vyhráváme 1. zápas 3:1.
 
TJ SOKOL GEODÉZIE Č. TŘEBOVÁ  –  TJ SOKOL II. Č. TŘEBOVÁ             3 : 0  25:16, 25:12, 25:17, čas 69 min.
Druhý zápas lepší prvního. Pod vedením R. Hanzelky Sokol Geodézie Č. Třebová reprezentovala: kapitánka Klimková Linda, Pešková Tereza, Foldynová Natálie, Voleská Kristýna, Kašparová Tereza, Štefanová Viktorie, Hladílková Sabina. Dále pomáhaly kadetky Blažková Lucie, Vernerová Kristýna, Pešková Eliška, Dušková Adéla, Hyláková Nikola, Bicanová Valentýna. Děkuji družstvu kadetek za účast a pomoc při odehrání prvního zápasu 1. ligy juniorek.

22. 9. 2018, VOLEJBAL JUNIORŮ,

Č. TŘEBOVÁ - SVITAVY, 1. LIGA


Dnem 22. 9. 2018 začíná 1. liga juniorů, kterou hraje naše družstvo druhým rokem a tak cílem pro letošní rok je zlepšení herního projevu, zapojení nových hráčů a co nejvíce vítězných zápasů. Pro začátek jsme hostili družstvo Svitav. V poslední době jsme se snažili zapracovat na servisu, příjmu a zpracování volných míčů, tak to byly činnosti, v kterých nás soupeř jasně přehrál. Klukům se nedá vytknout malá bojovnost a snaha, ale soupeř nás přehrál servisem, a zatím co my jsme útočili do připravené obrany, tak soupeř útočil často na jednobloky. Soupeř vyhrál zaslouženě, a my musíme zapracovat na činnostech které nám dnes nešly a rovněž tak na organizaci hry.  Hráli: Kostka, Kadlec, Skřivánek V. a L., Pejchal, Šplíchal, Jireček, Bělka, Lukáš a Červinka.
Česká Třebová-Svitavy 0:3, 0:3

22. 9. 2018 VOLEJBAL MLADŠÍCH ŽÁKŮ, SVITAVY

Krajský přebor ml.žáků 22.9.ve Svitavách.  Tato soutěž se hraje společně s Královehradeckým krajem. Č.T.-Polička 2:0. Č.T. - Letohrad 2:1, Č.T. - Svitavy 2:0, Č.T. - Rychnov n.K.0:2.Hráli: Homoláč J. ,Kalousek T., Kéčkéš J. ,Koutný J., Kráčmer D., Menc D., Sixta K. a Vlček D.

22. 9. 2018. ODEHRÁNO 1. KOLO MLADŠÍCH ŽÁKYŇ

VE VOLEJBALE, ČESKÁ TŘEBOVÁ


V sobotu 22. 9. 2018 pokračovala soutěž mladších žákyň. A tým si v kvalifikaci uhrál 1. skupinu, kterou jsme pořádali doma v České Třebové. B tým jel do Litomyšle, kde se hrála 4. skupina.
První skupina je čtyřčlenná a proto se hraje na 2 vítězné sety. A tým postupně hrál s holkami z Lanškrouna, Svitav A a Poličky A. Naše konečná bilance je 0:2 s Lanškrounem, 1:2 se Svitavami A a 2:1 s Poličkou A. I když jsme se v první skupině udržely, máme před sebou hodně práce. Nejen volejbalové, ale i „povzbuzovací“ J Další kolo nás čeká ve Svitavách.
Hrály: Beranová, Cetkovská, Havránková, Kubová, Mastíková, Pataki, Štosová, Valterová  JR
B tým odehrál v Litomyšli dvě utkání systémem na tři hrané sety. Č.T. „B“ – Svitavy „C“ – 3:0
První dva sety byly vyrovnané. Soupeřky byly velmi pohyblivé v poli a dařilo se jim spousty míčů úspěšně přehrávat na naší stranu. Naše hráčky začínají smečovat a bylo jejich úkolem si smečování zkoušet i za cenu chyb. Děvčata zpočátku hrála trochu nejistě, ale každým uhraným míčem získala větší jistotu. Po dlouhé době se zapojila kapitánka družstva Barča Šindelářová a strhla družstvo k bojovnému výkonu.
 Č.T. „B“ – Litomyšl 2:1  Utkání od začátku velmi vyrovnané. Z naší strany krásně zahraný zápas, snaha o smečování, vykrývání ulívek za blokem, obrana v poli. Nakonec zasloužené vítězství.   Děvčata vyhrála obě utkání a postupují o skupinu výš. Velká pochvala pro celý tým!  Hrály: Drymlová, Dvořáková, Hondlová, Kaplanová, Kovářová, Pecháčková, Polášková, Řehořová, Šindelářová, Zemanová.  H. Dvořáková

23. 9. 2018 VOLEJBALOVÝ PŘEBOR KADETŮ JHM KRAJE


V neděli  23.9.2018 proběhla kvalifikace kadetských a juniorských družstev v Jihomoravském kraji do krajského přeboru. Náš oddíl se přihlásil do této soutěže s vědomím, že není možné nikam postoupit, ale možnost zahrát si velké množství zápasů v sezóně 2018/2019. Byli jsme nalosováni do skupiny A, kde nás čekali soupeři Sokol Šlapanice B, Tesla Brno a pořadatel Volejbal Brno A což jsou studenti sportovního gymnázia. Skupiny byly celkem tři pro 13 družstev.
První zápas s družstvem Sokol Šlapanice B byl zpočátku seznamovací, jelikož kluci v této sestavě ještě nikdy nehráli. Objevila se řada chyb na podání jak z naší strany, tak i na straně soupeře. Kluci se sehrávali a hra se míč od míče zlepšovala. Výhra 2:0. Následovala pauza jednoho zápasu.
Druhý zápas s Teslou Brno byl plný krásných výměn s dobrým pohybem v poli a velkou bojovností ze strany našich kluků. Opět Výhra 2:0.
Třetí zápas s Brnem byl opakem druhého zápasu. Prohra 0:2 byla odrazem chyb a strachu. Ve výsledku musím, ale kluky pochválit, umístili se ve skupině na 2. místě, a příště budou hrát již v druhé výkonnostní skupině o 4. - 6. místo.
Za družstvo hráli: Bělka, Červinka, Jireček, Koudelný, Lukáš, Pejchal  a Rezek  Markéta Bělková

23. 9. 2018 VOLEJBALOVÁ KVALIFIKACE STARŠÍCH ŽÁKŮ-CHOCEŇ


Naše účinkování na kvalifikaci ovlivnilo zranění Sama Svobody v 1. Zápase. Celý turnaj pak museli „odtáhnout“ zbývající tři starší žáci, které dobře doplňovali ml.žáci. I přes oslabení na síti všichni makali, ale v posledních setech vyrovnaných zápasů docházely síly.
Č. Třebová – Choceň 2:0 (zranění Sama) Č. Třebová – Lanškroun 1:2  Č. Třebová – Svitavy 1:2
Kluci skončili na 3. místě a věříme, že příští kolo již budeme kompletní a postoupíme do finálové skupiny. Hráli: Sam Svoboda, Vláďa Hruška, Cyril Šumbera, Michal Štech, Sebastián Svojanovský, Dominik Kráčmer a Jonáš Kečkéš. Chyběli David Andrle, Jakub Očenáš a Tomáš Kalousek. Trenér: Zdeněk Rejman

23. 9. 2018 VOLEJBALOVÉ TROJKY CHLAPCŮ, LETOHRAD


V neděli 23. 9. 2018 pokračovala soutěž Trojek chlapců.

Pro nedostatek hráčů jsme museli hodně měnit sestavy a dokonce jeden tým omluvit ze soutěže.

Díky tomu si kluci z B týmu vyzkoušeli A skupinu.

A určitě se neztratili. Skončili na krásném 4. místě.

Kluci velká gratulace J


Další kolo kluky čeká 7. 10. 2018 

A tým pojede do Chvaletic,

B tým do Svitav. 

Hráli: Felgr, Sixta, Vávra.

Trenér: Fišar        JR