STARŠÍ ŽÁCI BÍLÍ PŘIVEZLI Z ROKYTNICE JEDNU VÝHRU


Na svatého Martina mladší tým starších žáků FbK Orlicko-Třebovska bojoval v Rokytnici v Orlických horách v lize starších žáků. Po dvou prohrách ve skupině jsme se v posledním zápase utkali, letos už potřetí, s týmem mladších žáků z Holic, které jsme dokázali porazit.
 Draci Lanškroun - to byl pro nás neznámý soupeř. Výšková převaha byla znatelná ihned na úvodním buly, ale toho se kluci nezalekli a zásluhou Kuby Šmída jsme vstřelili úvodní branku. Poté převzal otěže zápasu soupeř a dokázal jednoznačně otočit výsledek zápasu ve svůj prospěch. Až v závěru zápasu jsme snížili skóre dvěma brankami během 30 sekund. To už bylo z naší strany bohužel vše a soupeř už jen upravil skóre na konečných 3:9.
S piráty z Chrudimi to byl od začátku pomalý zápas. My jsme byli o něco aktivnější, pouze jsme nedokázali prolomit chrudimskou obranu. Tvrdý direkt nám soupeř zasadil na konci první půle, kdy vsítil gól 2 vteřiny před koncem. V druhé půli se nám přestalo dařit, trochu otevřeli obranu a dopláceli na drobné chyby, které soupeř tvrdě trestal. Výsledek zápasu 7:2 je trochu přísný vzhledem k naší předvedené hře.
Po 5-ti zápasové pauze nás čekali florbalisté Holic. Soupeře jsme již znali, a tak na ně byla taktika jasná. Vlítnout na ně hned od první minuty, a to se nám také náramně povedlo. Do 4. minuty zápasu jsme vedli už 4:0, a soupeř musel zareagovat time-outem. S průběhem zápasu se soupeř zkoncentroval v obraně, a už nás nepouštěl tak často do vyložených šancí. Zápas jsme však měli pevně pod kontrolou a soustředěným výkonem ho dovedli výsledkem 9:2 do zaslouženého vítězného konce.
Komentář trenéra: „Los nám na tento turnaj přichystal ve skupinové fázi oba soupeře z vyššího koše. Na rozdíl od předchozích turnajů se toho kluci nezalekli a šli do všech soubojů naplno. V útoku se nám dařilo kombinovat, a také zakončit tyto akce gólem. V obraně už je to horší, často doplácíme na rychlé brejkové situace, a na to, že se útočníci pomalu vracejí.“
 
Napsal Petr Stolín