Výsledková mizérie Kohoutů trvá      
Hokejisté České Třebové nedokázali na vlastním ledě porazit houževnatou Chotěboř a v tabulce se propadli na pátou příčku. Do konce první části soutěže, po které si prvních šest mužstev zajistí přímý postup do play off, přitom zbývají odehrát dvě kola.
 
Česká Třebová – Chotěboř 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Branky: 27. Hemský (Veverka), 42. Hemský (Štefka, Škvor) – 5. Skotar (Svoboda, Vantuch), 8. Vantuch (Skotar, Krejčí), 60. Mašek (Vlček).
Rozhodčí: Vepřovský – Havel, Říha. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváků: 499. Nejlepší hráči: Hemský – Pešek.
Česká Třebová: Nimmerrichter - Žouželka, Šejba, Škvor, Pražák, Daněk, Jemelka, Šimončič – Král, Filip, Velínský – Hemský, Veverka, Štefka – Fúzik, Křečan, Schejbal – Krejza, Prachař, Dvořák.
Chotěboř: Pešek – Lacina, Pecen, Suchý, Mendl, Jaroslav Ludvík, Krejčí – Hlídek, Vlček, Mašek – Kraučuk, Jan Hospodka, Žemlička – Skotar, Svoboda, Vantuch – B. Činčila.
Od první minuty patřil zápas týmu Chotěboře. Prvnímu závaru před domácí brankou předcházela chyba Velínského, po jeho nedůrazu se k puku dostal Vlček, snadno obešel Šimončiče, ale naštěstí pro Kohouty střílel nepřesně. Za malý okamžik se nažhavení hosté prosadili. Po vyhraném vhazování se puk ocitl na holi Skotara, který okamžitě vystřelil a v čase 4:20 trefil pravý horní růžek českotřebovské branky – 0:1.
O tři minuty později inkasovali hokejisté České Třebové podruhé. Kapitán Šejba se za vlastní brankou pustil do souboje se dvěma protihráči, puku se zmocnili důrazní hosté a Vantuch je v čase 7:53 rozjásal podruhé – 0:2. Kohouti vzápětí přečkali první přesilovku rozjetého soupeře, který na ledě dál dominoval. Ve 12. minutě měl smůlu Mašek, který trefil tyčku Nimmerrichterovy branky, z dorážky spálil vyloženou gólovou šanci Vlček. V závěru první třetiny poslal Hemský do úniku Štefku, jehož nájezd zlikvidoval brankář Pešek.
Do druhé třetiny vstoupili domácí hokejisté s daleko větším úsilím a začali soupeře přehrávat. Ve 24. minutě střílel Král, gólmana Peška nepřekvapil. Z otočky netrefil branku Fúzik, po něm přestřelil v nadějné pozici Filip. Štěstí se na Kohouty usmálo až v čase 26:51, kdy trochu netypicky až od modré čáry zamířil přesně útočník Hemský – 1:2.
Českotřebovský nápor hosté přečkali bez další újmy na zdraví a opět začali vystrkovat růžky. Ve 32. minutě zmařil stoprocentní příležitost chotěbořského útočníka Kraučuka brankář Nimmerrichter. Kohoutům pak vůbec nevyšla přesilová hra, po jejím skončení se před Nimmerrichterem objevil volný Mašek, domácí gólman zachránil, Den otevřených dveří v obraně Kohoutů pokračoval, další tutovku spálil ve 37. minutě hostující Žemlička.
Kohouti si tohle varování naštěstí vzali k srdci. Na začátku třetí třetiny se i vyplatila aktivita a důraz v předbrankovém prostoru, střelu Štefky brankář Pešek vyrazil před sebe a důrazný Hemský puk okamžitě poslal za jeho záda – 2:2. Ve 43. minutě přihrál Filip do vyložené šance Fúzikovi, který nedokázal trefit polovinu odkryté branky Chotěboře…
Další možnost se Kohoutům naskytla v čase 47:27, kdy byl vyloučen Svoboda. Přesilovku „zrušil“ zbytečným faulem brankář Nimmerrichter (47:50). Domácí hokejisté troubili do útoku, v koncovce naráželi na výborně chytajícího brankáře Peška. V 56. minutě si do gólové šance skvěle najel obránce Škvor, místo přímé střely hledal Hemského a bylo po gólové příležitosti. V 57. Minutě dvakrát úřadovala lapačka hostujícího brankáře, nejdříve kryl střelu Filipa, poté vyhrál souboj s Veverkou.
A právě jeden z nejlepších Kohoutů, útočník Veverka, byl v čase 58:49 přísně vyloučen (vysoká hůl). Domácí si vzali oddechový čas, marně. Klíčové bylo, že opět – jako většinou v průběhu utkání – prohráli vhazování. Po sérii přihrávek se puk dostal k Vlčkovi, který v čase 59:49 rozhodl o těsné výhře svého týmu – 2:3.
HLAS PO UTKÁNÍ:

Vladimír Vaněk, manažer Kohoutů:
„S výsledkem, ani s předvedeným výkonem v průběhu celého střetnutí nemůžeme být spokojeni.  Náš tým měl nadějné herní chvíle, ale na organizovanou hru rychle bruslícího soupeře, kterého podržel výborný brankář, to nestačilo. V posledních třech utkáních jsme získali dva body, to je žalostně málo.“
Příští zápas – středa 28. listopadu: Choceň – Česká Třebová (18.30)

Výsledky

Fotografie Jarda Koníček