Městské muzeum Vás zve na akce pořádané v prosinci 2018

 
Stálé expozice: Dopravní křižovatky
 
Muzeum a TIC otevřeno denně mimo pondělí od 8 do 18 hodin s těmito výjimkami:
24. prosince od 8 do 11 hodin         
25. prosince od 13 do 18 hodin       
26 prosince od 13 do 18 hodin        
31. prosince zavřeno                        
1. ledna zavřeno
 
Semináře
Seminář pro začínající rodopisce                                                                                            
Je určen zájemcům o poznání rodinných kořenů, a to zejména začátečníkům. Probíhá vždy    1. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 4. prosince 2018 od 17 hodin, tentokrát na téma Narození, svatba a smrt.
Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat). Lektor: Mgr. Jana Voleská.
 
Seminář pro nejmenší návštěvníky muzea „Malý muzejník“
Je určen dětem od 5 do 12 let. Seminář probíhá vždy 2. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 11. prosince 2018, pro mladší děti (ve věku od 5 do 8 let) od 16 hodin, pro starší děti (ve věku od 9 do 12 let) od 17 hodin
V prosinci na téma Cukrář.  Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
Bližší informace podá lektorka semináře Mgr. Radka Urbánková (urbankova@mmct.cz).
 
Seminář „Výtvarné umění v proměnách staletí“
Je určen nejširšímu okruhu zájemců o výtvarno, věnuje se přehledu slohového vývoje výtvarného umění evropského kulturního okruhu. V rámci jednotlivých slohových epoch bude přihlédnuto – vedle tvorby významných světových i domácích představitelů – také k osobnostem a památkám našeho regionu. Seminář probíhá vždy 3. úterý v měsíci.
Příští setkání se uskuteční v úterý 18. prosince 2018 od 17 hodin, tentokrát na téma Kubismus po česku. Zvláštnosti domácího malířství, sochařství a architektury.  Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
Lektor: PhDr. Ludmila Kesselgruberová, Ph.D.
 
Seminář pro pamětníky staré České Třebové
Je určen pamětníkům starých českotřebovských zákoutí, lektor semináře promítne a okomentuje fotografie vybrané českotřebovské lokality. Seminář probíhá poslední úterý v měsíci. 
Příští setkání se uskuteční výjimečně ve čtvrtek 20. prosince 2018 od 17 hodin, tentokrát na téma Vzpomínky na Jabkancovou pouť. Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat). Lektor: Martin Šebela.
 
Vernisáž výstavy
Vernisáž tradiční vánoční výstavy Od Barborky do Tří králů se uskuteční o první adventní neděli 2. prosince 2018 od 17 hodin. Úvodní slovo pronese Mgr. Hana Klimešová z Regionálního muzea v Litomyšli, hudbou doprovodí Radka Mikulecká (akordeon) a Martina Mikulecká (housle).  Návštěvníci se mohou těšit nejen na betlémy, ale zejména na zpodobení postav adventního a vánočního času. Výstava potrvá do neděle 6. ledna 2019. Pro školy je možné objednat doprovodný program. 
Program (nejen) pro rodiny s dětmi Sobota v muzeu proběhne 8. prosince 2018  od 15 do 16:30 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na komentovanou prohlídku výstavy, součástí programu bude i dílna zaměřená na zvyky adventního a vánočního období.
 
Upozornění pro badatele:
Od 17. do 31. prosince 2018 bude badatelna přístupná pouze po domluvě na tel. 731 604 848.
 
Informace o akcích Městského muzea Česká Třebová naleznete i na webových stránkách muzea www.mmct.cz  a na  facebooku
https://www.facebook.com/mmctcz