Závodní sezóna 2018 sportovního spolku
„PRESTIGE MTB CYCLING TEAM“

Sezóna MTB závodů je u konce a naši členové si nyní užívají zaslouženého odpočinku, než se v plné síle opět vrátí ke kolu a tréninkům na sezónu 2019.
Odpočinek a relaxace je stejně důležitou součástí přípravy jako vlastní trénink.
S ukončením sezóny nadešel i čas výročního setkání našeho spolku - čas zhodnocení našeho hospodaření, výsledků našich členů v závodní sezóně 2018, co se podařilo a naopak nepodařilo, ale také prodiskutování plánů na rok 2019.
Letošní schůze čítala 23 aktivních sportovců a další se k nám hlásí, což je velmi příjemná vizitka. Jedním z cílů našeho spolku je, zapojit také mládež do krás MTB i silniční cyklistiky. V sezóně 2018 jsme ukázaly cestu k někdy drsnému, ale krásnému závodnímu prostředí dalším mladým závodníkům a velice nás těší, že pro sezónu 2019 se k nám přidali další dvě naděje.
Další aktivitou spolku je pořádání závodu, tzv. Rybnický mazec, který je určen nejen pro aktivní sportovce, ale také pro širokou veřejnost. Letos se tento závod jel již po páté a naši členové se tak vžívají do rolí organizátorů, trasérů, i traťových komisařů. Závodu se v letošním roce zúčastnilo necelých 100 závodníků na dvou tratích různé délky a obtížnosti. Pořádání i takto komornějšího závodu je časově a organizačně náročné, proto nás vždy těší pozitivní ohlasy závodníků.
Letos jsme se poprvé zapojili mezi pořadatele série závodů pro nejmenší cyklisty pod názvem „Hledá se vítěz“. Zázemí nám poskytl sportovní areál Peklák, kde se podařilo připravit na travnatém prostoru pod bufetem atraktivní závodní okruh s jednoduchými překážkami. Věříme, že se tato akce postupně dostane do povědomí a přitáhne více dětí a mládeže z České Třebové a blízkého okolí k cyklistice.
Všichni naši aktivní členové po cílené zimní přípravě bodovali skvělými výsledky. Rok 2018 pro nás byl úspěšný jak v MTB maratonech po celé České republice (dokonce i jeden zahraniční start), tak i v Českém poháru XCO (cross-country), ale také v triatlonu. Cyklistika je sport náročný na čas, a přesto, že většina našich členů má rodinu a pracuje, nacházejí čas na trénink a dokážou obstát ve špičkové konkurenci amatérské MBT cyklistiky.
A tady trocha statistiky nakonec, abyste věděli, jak jsme si v této sezóně vedli:
      vybojovali jsme celkem 57 zlatých medailí, 37 stříbrných a 19 bronzových
      ujeli jsme celkem 6 949 závodních kilometrů, a to nám zabralo cca 526 hod.
      vidět jsme byli na 115 závodech (místech)
Pokud se o nás chcete dozvědět víc, navštivte naše webové stránky www.prestigemtbteam.cz nebo nás najdete na Facebooku pod „Prestige MTB cycling team z.s.“. Na závěr bychom také chtěli poděkovat všem našim sponzorům, kteří nás finančně podporují a věří tomu, co děláme. Z nejvýznamnější bychom rádi jmenovali: PIRELL s.r.o., CZ LOKO, a.s., PEWAG s.r.o., ORLIMEX s.r.o., KTM BIKE INDUSTRIES GmbH, LDM s.r.o., SOLEA CZ v.d., ALLCORA s.r.o.

Za celý tým Martina Neumanová