Mezinárodní mistrovství neregistrovaných kuželkářů

v České Třebové

V sobotu 3.11.2018 se českotřebovské kuželkářské čtyřdráze koanlo již o 9. ročník Mezinárodního mistrovství neregistrovaných hráčů, kterého se zúčastnila dvě nejlepší čtyřčlenná družstva z České republiky, Slovenska a jednoho družstva z Polska.
Českou Třebovou reprezentovalo družstvo Střechy Vaňous, které si účast na tomto pretsižním sportovním podniku vybojovalo druhým místem na Mistrovství České republiky konaného letos v květnu v Poděbradech. Po velmi vyrovnaném průběhu celého turnaje se týmu Střechy Vaňous podařilo zvítězit o pouhých 8 kuželek před borci z  polského týmu SGLK Gostyň a třetím týmem Škoda Auto Kvasiny, aktuálními mistry ČR. Tím se podařilo přerušit sedmiletou vítěznou šňůru týmů ze Slovenska!
Nejlepším jednotlivcem byl domácí Milan Kopecký, který shodil 577 kuželek. Zvláštní dík určitě zaslouží organizátoři z místního oddílu v čele s Jirkou Hetychem za zajištění bezchybného průběhu celé akce. Myslím, že to výsledek tohoto turnaje je opravdu pěkným úspěchem na mezinárodním poli. I když se jedná „jen“ o neregistrované hráče, dokresluje to velice kvalitní základnu kuželkářského sportu v našem městě.
Fotografie ze slavnostního nástupu a zakončení, celkové výsledky, nahoře je  fotografie  vítězného družstva ve složení Petr Svrček, Milan Kopecký, Jiří Macháček a Zbyněk Klíma.                                                                        Zbyněk Klíma