Českotřebovský deník 353/2018 (12/12)
Česká Třebová zpívala koledy

Krásná předvánoční idylka u rozsvíceného vánočního stromu, sněhový poprašek, slabě sněží. Takový byla středa 12. prosince podvečer. Připravené pódium u vánočního stromu zcela zaplněné zpěváky studentského pěveckého sboru českotřebovského gymnázia. Pořad moderovala s vystoupení řídila sbormistryně Mgr. Kamila Pavlíková. Kvalitní zazvučení akce. Spousta posluchačů kolem. Kdo tam nebyl, udělal velkou škodu, byla to velmi podařená akce.
 

Advent v MŠ Habrmanova

Na začátku adventu se jako každoročně děti nejvíce těšily na Mikuláše. Letos jsme si toto čekání zkrátili andělsko-čertovským rejem. Děti se oblékly do čertovských a andělských kostýmů a prožily dopoledne plné her a soutěží. Radostný den byl zakončen sladkým mlsáním v podobě ovocných a zeleninových dobrot.
Ve středu 5. prosince naši MŠ navštívil již očekávaný Mikuláš, Čert a Anděl. Tradiční trojice navštívila postupně všechny třídy. V každé třídě děti předvedly připravené básničky a písničky a jak už to tak bývá, naši rošťáčci naslibovali ledacos, ale často jim to vydrželo pouze po dobu návštěvy Mikuláše a jeho družiny. Všechny děti dostaly od Mikuláše a Anděla dárek s překvapením. Celý článek ZDE
 
Dražba volného bytu města Trávník 1982 - informace najdete ZDE
Změna na postu trenéra HC Kohouti

Herní krize českotřebovských Kohoutů vyvrcholila v posledních dvou zápasech. Katastrofální výkony, dvě prohry, patnáct inkasovaných branek. Fakta, která mluví za všechny komentáře. U mužstva dochází ke změně na trenérském postu.
„Bezprostředně po nedělním ostudném výkonu a vysoké porážce v Chrudimi nabídl svoji rezignaci trenér Jaromír Jindřich. I když jsou pod špatnými výkony a výsledky podepsáni na prvním místě hráči, po dlouhém přemýšlení jsem se v pondělí navečer rozhodl nabídku trenéra Jindřicha akceptovat. Chtěl bych mu ještě jednou poděkovat za kvalitní práci, kterou v České Třebové odvedl. Je výrazně spolupodepsán pod dvěma třetími a dvěma druhými místy, která Kohouti v posledních čtyřech sezonách v krajské lize vybojovali,“ připomíná předseda klubu Vladimír Vaněk.
Úterní trénink vedl nový trenér, kterým je Martin Palinek. Bývalý extraligový útočník Třince a Olomouce odehrál v nejvyšší soutěži 72 zápasů, v nichž nasbíral 35 kanadských bodů. Dalších 119 utkání odehrál v prvoligovém Prostějově (37+50) a 44 utkání ve druholigové Olomouci (21+28). Devětačtyřicetiletý Palinek trénoval mládež v Třinci a druholigové kluby ve Šternberku a Uničově.
„Od nového trenéra očekáváme především novou energii. Mužstvo je nutné dát, jak se říká, do latě. Uvidíme, zda se případně podaří tým ještě posílit. Přestupní termín končí v krajské lize 15. prosince. Hráči, kteří přijdou později, však nemohou hrát v play off. Úkol je jasný, vrátit Kohouty tam, kde byli a kam patří,“ uzavírá šéf českotřebovského klubu.
 
Hokejisté  s novým trenérem na Světlou nestačili

Kohouti versus Světlá 
Ve středu 12.12. podvečer se Kohouti přestavili  svým příznivcům  pod novým trenérem Martinem Palinkem. Důležitý duel začal netradičně v 19.00 hodin a skončil  bohužel vítězstvím hostů.
Nedokázali přetrhnout neúspěšnou sérii, ve středečním utkání podlehli Světlé nad Sázavou těsně 2:3.
Kohouti ztratili zápas v první třetině, v níž inkasovali tři branky. V závěru mocně dotahovali, ale neproměnili několik přesilových her a nebodovali. Poděkování fanouškům!


Koalice pro Českou Třebovou zakončila úspěšný rok 

Pravidelné sešlosti Koalice pro Českou Třebovou pokračují  také v novém volebním období. Na setkání 12. prosince jsme se zabývali přípravou prvního pracovního jednání zastupitelstva v novém období 2018-2022, hodnotili celý letošní rok 2018  a připravovali nejbližší společnou akci, kterou je 51. Lidový ples. Ten se uskuteční v Národním domě v sobotu 2. února 2019. Ples je prakticky zajištěn, byl schválen jeho program a plakáty, které budou v nejbližších dnech zveřejněny. Všichni jsme se rozcházeli s přáním šťastných nadcházejících vánočních svátků a nového roku a to nejen sobě navzájem, ale všem našim podporovatelům, jejichž přízně si vážíme. Hodně zdraví a štěstí v novém roce!