Českotřebovský deník 364/2018 (24/12)
KLID, ODPOČINEK A POHODU O VÁNOČNÍCH SVÁTCÍCH A OPTIMISMUS V NOVÉM ROCE.

Děkuji ze srdce za stovky přání, která přichází v posledních dnech. Je těžké na všechna odpovědět, proto přijměte přání alespoň touto cestou. Přiložil jsem fotografii z místa, které zbožňuji. Obec Bukovinka v Zakarpatí, kde žijí lidé skromní a pracovití, ale přitom šťastní. Mají totiž úplně jiné hodnoty než my v západním světě. Zdravím tedy přátele, kamarády, známé, spolupracovníky z Pardubického kraje, mého malého města Česká Třebová a vlastně všechny, kteří chtějí alespoň o Vánocích přemýšlet a bilancovat. Přeji krásné svátky!   Martin Netolicky FB
 
Velký zájem o betlémské světlo


Vánoce z archivu Českotřebovského deníku

Těsné partnerství měst Česká Třebová a Agrate Brianza připravili na Vánoce 2004:

Víkendová předvánoční návštěva starosty a jednoho z radních z Agrate Brianza v České Třebové byla dalším krokem k prohloubení vztahů mezi oběma městy. Cílem jejich návštěvy byla schůzka s vedením města Česká Třebová, na které probíhala jednání o konkrétních podobách spolupráce obou měst v příštím roce. Šlo hlavně o upřesnění způsobu realizace oslav „Družby“, velké slavnosti probíhající jak v Agrate Brianza (2. – 5. června) tak i v České Třebové (23. – 26. června).
V těchto dnech navštíví Českou Třebovou skupina asi dvou set Italů a naopak obdobně stejný počet lidí pojede reprezentovat naše město do Itálie.  Kdo ze souborů, skupin věnujících se kultuře, sportovců, lidí věnujících se volnočasovým aktivitám mládeže atd. pojede, je ještě v jednání.  Tato výměna by měla být první z mnoha: obě města se snaží, aby v roce 2005 byla zrealizována opravdová a skutečná twinningová spolupráce.
„Twinning je vztahem přátelství a soudržnosti, vzájemného obohacování se, vzájemné podpory a výměn zkušeností. V praxi to znamená, že bude možné, aby se setkávaly děti ze škol obou měst, aby probíhaly různé kulturní výměnné akce, muzikály, divadelní představení druhého města. Bude možné podporovat různé sportovní akce v různých sportovních disciplínách, kterým se věnuje naše mládež, bude možné zprostředkovat kontakty mezi církevními organizacemi, budeme moci navázat ekonomické a obchodní vztahy…
Českotřebovský deník 18/12 2004

Rok 2005 - na náměstí byly pravidelné produkce

Vánoce 2006 - jen námraza

Vánoce - Peklák 2008  nasněžilo a mrzlo


2012 _Růžová prasátka vítěz XXVII. Vánočního  turnaje v bendy

Krásně zamrzlá plocha hokejbalového hřiště v Benátkách přivítala brzo ráno na Boží hod hráče sedmi týmů, kteří se sešli na tradičním turnaji. Hlavní pořadatel Petr Kvasnička za přítomnosti zástupců týmů rozdělil při veřejném losování týmy do dvou skupin. Týmy  se nejdříve utkaly ve skupinách o pořadí, které rozhodlo o jejich dalším osudu. Kdo se umístil na prvním a druhém místě šel do semifinálových bojů, tým na třetí příčce bojoval o páté a šesté místu. Čtvrtý tým ze skupiny A automaticky skončil na posledním místě. Jak již bývá v posledních letech, je nedostatek brankářů na netradiční chytání v brankách 1x1m. Protože ani zkušení hokejbalové hokejoví brankáři nejsou v tomto turnaji jistotou úspěchu.
Skupina A Růžová prasátka, Nuly, Parník, Hc Nám se nechce
Skupina B Florián, Papos, 209
Rejlov se podruhé za sebou v roce svého dvacetiletého účinkování nedostavil, což je asi konec velmi úspěšného týmu.  Vedle pořadatele Petra Kvasničky byly na hřišti i další velké ikony, nejen tohoto turnaje např. Václav Hanuš, ale i z různých dalších sportů vedle domovského hokejbalu třeba i fotbalisti - Abt, Novotný atd. a jak je v posledních letech zvykem i odvážná florbalistka Linda Hiksová, která v letošní sezoně hájí barvy extraligového Brna.
Zpět k turnaji ve skupině A si nejlépe vedl dle očekávání tým Růžových prasátek, ikdyž s HC Nám se nechce, remizoval 2:2 následován na poslední chvíli postupujícím Parníkem o jeden gól na skóre, před třetím HC Nám se nechce a nečekaně posledním týmem našlapaným hokejbalovým mládím Nulama. B skupinu ovládly skokan roku Florián, který opustil asi definitivně poslední místa v turnaji v závěsu s 209 a třetím loňským finalistou Papopsem.
Následovalo předání sedmého místa hodně zklamaným Nulám a souboj o pátou příčku mezi Paposem a Hc Nám se nechce, které skončilo ve prospěch Paposu až po samostatných nájezdech 1:0. Paka.
Ze semifinálových bojů postoupila Růžová prasátka stejně jako v loňském roce přes  po výhře 4:0 nad 209. A nečekaně i Florián, který otočil nepříznivý vývoj zápasu a na nájezdy udolal 3:2 Parník. V bitvě o třetí příčku uspěla  209 nad Parníkem 3:1
Finálové utkání rozhodly  úvodní minuty, kdy Růžová prasátka šla do vedení 4:0 nad Floriánem. Do závěrečného hvizdu inkasoval skokan roku v nových červených dresech ještě dvě branky. Růžová prasátka se stávají tímto třetím vítězstvím v řadě pravděpodobně nejúspěšnějším týmem v historii....  
Konečné pořadí  : 1. Růžová prasátka
(na fotce hokejbalisti Broulík, Hruška,Tomeš, Lux, Janďourek a další)
2. Florián  3. 209  4. Parník  5. Papos  6. HC Nám se nechce  7. Nuly