Českotřebovský deník 367/2018 (28/12)
Předváděčka soupravy Leoexpress v Letohradě, Jablonném a Lichkově

Leo Express vystaví a zpřístupní pro veřejnost jednu ze svých elektrických jednotek. Návštěvníci z řad široké i železniční veřejnosti nebo zájemci o spolupráci se přímo od zaměstnanců Leo Expressu dozví o fungování firmy i o službách, které bude Leo Express v regionu nabízet. V neposlední řadě bude možné si prohlédnout vystavenou elektrickou jednotku včetně odborného výkladu a svézt se s ní v rámci prezentačních jízd.
„Krajské zastupitelstvo schválilo záměr, aby od prosince 2019 v regionu Letohradska a Králicka zajišťoval železniční dopravu na tratích 024 a 025 soukromý dopravce. Osobně chci dohlédnout na to, že nabízená služba bude pro cestující výrazným zlepšením a nebude docházet ke komplikacím při cestách do zaměstnání, školy či k lékaři. Prezentaci služeb beru jako první krok pro seznámení se veřejnosti se službami společnosti, která je prozatím známá jako provozovatel vlaků na hlavní koridorové trati,“ uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.
„Naším cílem je představit naši firmu potenciálním zaměstnancům, cestujícím i široké veřejnosti. Chtěli bychom, aby místní lidé mohli poznat naše služby ještě před převzetím provozu v prosinci 2019. Do té doby bychom zde chtěli uspořádat vice podobných akcí,” říká Jakub Svoboda, ředitel Leo Expressu pro Českou republiku a Slovensko.
V Letohradě bude jednotka vystavena od 9:00 do 11:20, v Lichkově od 12:00 do 13:50 a v Jablonném od 14:20 do 15:20. Podrobnosti o akci včetně jízdních řádů speciálních vlaků naleznete ZDE
Emil Sedlařík
 
Tradiční veřejný trénink Kohoutů na závěr kalendářního roku

Kolem šesti desítek fanoušků nejrůznějšího věku navštívilo otevřený trénink českotřebovských Kohoutů, kteří se připravují na rozhodující část sezony. První část tréninku, která trvala čtyřicet minut, byla ukázkou přípravy mužstva. Hodně se bruslilo, kombinovalo a střílelo, na některých hráčích bylo vidět, že toho mají po vánočních svátcích plné zuby. Do druhé poloviny tréninku se zapojili mladí hokejisté Lokomotivy, krasobruslařky a fanoušci. Samostatné nájezdy v závěru vystřídalo dlouhé fotografování…
Fotografoval jako vždy Jarda Koníček....