DSC GYM se zapsal zlatým písmem do historie českotřebovského sportu


To, v co jsme tajně doufali, se v sobotu 15. prosince stalo skutečností. Českotřebovští sportovci v brazilském jiu jitsu přivezli z 2nd Open European championship Prague 18 medailí a stali se tak nejúspěšnějším klubovým týmem mistrovství Evropy.
Bezprostředně po návratu z úspěšné výpravy jsme si s trenérem Lukášem Jandou povídali  o vynikajícím sportovním úspěchu dosaženém v Praze.
„Právě končící rok přinesl do práce oddílu kýžený klid a větší pohodu. Podařilo se nám dovybavit tělocvičnu dalším nářadím a vytvořit vynikající podmínky pro hodnotný trénink. Nejlepším porovnáním vlastní kvality je vždy kvalitní soupeř, a proto jsme se zúčastnili šesti mezinárodních soutěží, včetně mistrovství světa. Z turnajů jsme si přivezli 54 medailí, z toho 14 zlatých, 20 stříbrných a 20 bronzových.
Dosažené úspěchy dávaly tušit, že se můžeme dobře prezentovat i na pražském mistrovství Evropy, které se bude konat v závěru letošního roku. Tomuto vrcholu sezóny jsme proto podřídili i naše úsilí a tréninkový program. Na kvalitně obsazený turnaj, kterého se zúčastnilo 516 borců z dvanácti států, jsme vyslali 25 člennou výpravu dospělých i dětí. Naším cílem bylo překonat úspěch z posledního mistrovství v Ostravě, ze kterého si DSC GYM přivezl dva tituly Mistra Evropy.
Věděli jsme, že v nabité evropské konkurenci to nebudeme mít jednoduché, na turnaj se, kromě Čechů a Slováků, sjeli borci z Německa, Rakouska, Dánska, Polska, Maďarska, Chorvatska, Ruska a dalších postsovětských států. O to více potěšily vynikající výsledky, kterých jsme v Praze dosáhli. Získali jsme šest titulů mistrů Evropy, osm stříbrných a čtyři bronzové medaile. Jako bonus navíc ještě poháry za nejlepší klubový tým mistrovství Evropy v kategorii dětí i dospělých. Chtěl bych všechny naše sportovce za tento mimořádný sportovní výkon pochválit a to i ty, kteří na medaile nedosáhli. I oni však nezměrnou bojovností a vynaloženým úsilím nemalou měrou přispěli k zisku obou klubových trofejí. Jsem na všechny patřičně hrdý. Nechceme však usnout na vavřínech a i v roce 2019 se zúčastnit všech finančně dostupných turnajů a samozřejmě také vyhrát.“
Obrovský úspěch sportovců DSC GYM Česká Třebová na  Mistrovství Evropy 2018 v Praze je ojedinělým sportovním počinem v rámci České republiky  a nemalou měrou přispěl i  k propagaci České Třebové ve sportovním světě. Přejme si, ať i rok 2019 je pro oddíl neméně úspěšný.
Milan Michalski

Medailisté DSC GYM Česká Třebová  (ME v brazilském jiu jitsu Praha 2018 )

Mistři Evropy               
Tadeáš Smejkal              
Jan Broulík                     
Karolína Hermanová       
Ema Tesařová                 
Nela Šustková                 
René Viktorín                  
 
Vícemistři Evropy        
Václav Němec                
Václav Němec   
Ondřej Skřivan   
Tadeáš Smejkal  
Jan Kvasnička    
Elen Pešornová   
Jonáš Vojtek       
Sebastian Vojtek 
 
Bronzové medaile 
Radim Křepela        
Dominik Tesař         
Antonín Jukl             
Maxim Jasan            
kategorie
Elite -70 kg
blue belt  -84 kg
junior -65 kg
děti  -36 kg
děti  -24 kg
děti  -40 kg
 
kategorie
blue belt muži  -84 kg
blue belt Master  -84 kg
blue belt  -93 kg
Elite  -77 kg
děti  -36 kg
děti  -24 kg
děti  -40 kg
děti  -32 kg
 
kategorie
blue belt  -77 kg
junior  -77 kg
děti  -32 kg
děti  -40 kg 

Medailisté v dětské kategorii. Foto L. Janda

Dolni řada: MISTŘI EVROPY RENÉ VIKTORÍN, NELA ŠUSTKOVÁ, EMA TESAŘOVÁ HORNÍ ŘADA, VÍCEMISTŘI JAN KVASNIČKA, SEBASTIAN VOJTEK, JONÁŠ VOJTEK, BRONZ ANTONÍN JUKL A STŘÍBRO ELEN PEŠORNOVÁ, NA FOTCE NENÍ BRONZ MAX JASAN


Na fotografii odleva stojí dospělí medailisté A TRENÉŘI
Václav Němec, Ondřej Skřivan, David Sedlák, Karolína Hermanová, Lukáš Janda, Tadeáš Smejkal, Jan Broulík.