Mezi oceněnými dobrovolníky našeho kraje
je PaedDr. Hana Grundová
Prosinec patří v Pardubickém kraji Galavečeru oceňování dobrovolníků, neziskovek a společensky odpovědných firem.
Akce se konala v pondělí 3. prosince 2018 v Kongresovém centru Palác Pardubice.
Večerem provedla moderátorka a patronka večera Jolana Voldánová. V programu večera několikrát vystoupila Magda Malá, muzikálová zpěvačka a Míša Procházková, tanečnice na vozíku. Díky podpoře donátorů se jí podařilo splnit si sen a získat nový taneční vozík. Míša vystoupila společně s tanečním souborem Amare, který působí pod Základní školou a Praktickou školou SVÍTÁNÍ, o. p.
V letošním roce se sešlo přes 150 nominací pro dobrovolníky, neziskové organizace a firmy. Z každé kategorie mohlo být oceněno jen  deset počinů. Celkem bylo nominováno přes 60 dobrovolníků. Ocenění dobrovolníci si převzali cenu „Srdce na dlani“. Tu pravidelně zhotovuje v keramické dílně obecně prospěšná společnost CEDR Pardubice. Speciální odměnou všem bude výlet do sídla Senátu Parlamentu ČR, kam oceněné osobně pozvala senátorka Miluše Horská.  V hodnotící komisi rozhodující o ocenění zasedl například radní Pardubického kraje Pavel Šotola, náměstek primátora města Pardubice Jakub Rychtecký a ředitelka Krajské hospodářské komory Eva Malinová.
Také Česká Třebová města na pondělním oceňování v kongresovém centru svou zástupkyni, PaedDr. Hanu  Grundovou, učitelku českotřebovského gymnázia a předsedkyni ZO ČSOP Podorlicko Česká Třebová, která byla oceněn v kategorii neziskovek za podporu ochrany životního prostředí v Pardubickém kraji . Věřím, že se  o celém  slavnostním večeru  a systému oceňování dobrovolníků dozvím v krátkém čase více podrobností. Zatím alespoň fotografie, které se mi podařilo  z pondělního večera 3. 12. 2018  získat. Hanu Grundovou s manželem Jirkou na snímcích jistě najdete.  Dějištěm je kongresové centrum Paláce Pardubice.