VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ  24. 11. - 25. 11. 2018

 

24. 11. 2018, VOLEJBAL JUNIORŮ,

DRÁSOV - Č. TŘEBOVÁ, 1. LIGA.

Dne 24. 11. 2018 pokračovala 1. liga juniorů utkáním v Drásově. Tento víkend byl pro některé hráče náročný. V sobotu 24. 11. 2018 se účastnili zápasů juniorské ligy a v neděli zajížděli k zápasům kadetské kategorie do Břeclavi v přeboru Jihomoravského kraje. Družstvo Drásova je v tabulce na 4. místě, naše družstvo na 7. místě s minimálním bodovým rozdílem. Takže jsme ráno vyrazili s cílem přivést si nějaký ten bodík. 
Od prvního setu prvního zápasu bylo vidět, že to bude úkol více než náročný. Mnoho chyb našeho družstva v prvním setu způsobilo snadné vítězství domácích. Do druhého setu jsem prostřídal některé hráče, avšak bez efektu. Prohra v druhém setu po lehce zlepšeném výkonu. Do třetího setu nastoupila základní sestava ze začátku prvního setu - Pejchal, Skřivánek V., Kadlec, Jireček, Červinka, Koudelný a libero Šplíchal a družstvo začalo předvádět líbivý, bojovný a bezchybný výkon. Po dvou vyhraných setech dospěl zápas do tiebreaku, který jsme měli celý set pod kontrolou a dotáhli ho do vítězství. Za dnešní první zápas kluci zaslouží velkou pochvalu. Hrál se pěkný a líbivý volejbal.
Do druhého zápasu nastoupila stejná sestava, která končila první zápas. Přesto, že jsem hráče upozorňoval na to, aby hned na soupeře nastoupili s bojovností a bezchybným výkonem, s kterým vyhráli první zápas, tak se tak nestalo a kluci lehce prohráli první dva sety i přesto, že jsem dal příležitost všem hráčům. V třetím setu se hrál vyrovnaný volejbal, projev našeho družstva se zlepšil, ale soupeř si už výsledek pohlídal. S předvedenou hrou jsem byl dnes spokojen, akorát chybí družstvu kolektivní bojovnost a dravost. Individuálně hráči bojují, nasazení je příkladně, ale ten kolektivní projev chybí, ale to se kluci ještě naučí.  Hráli: Kadlec, Koudelný, Pejchal, Jireček, Bělka, Šplíchal, Skřivánek V., Lukáš a Červinka.
Drásov-Česká Třebová 2:3, 3:0.
Zapsal Michal Kadlec

24. 11. 2018 VOLEJBAL JUNIOREK,

NOVÉ VESELÍ - Č. TŘEBOVÁ.

Je sobota 24. listopadu 2018 a odjíždíme mikrobusem k dalším zápasům 1. ligy juniorek do Nového Veselí. Hala se nachází uprostřed městysu s počtem cca 1500 obyvatel.

TJ NOVÉ VESELÍ - TJ SOKOL GEODÉZIE Č.  TŘEBOVÁ       3 : 1  25 : 18,  25 : 17, 23 : 25, 25 : 17,   čas 62 min.

TJ NOVÉ VESELÍ - TJ SOKOL GEODÉZIE Č.  TŘEBOVÁ       3 : 0  26 : 24,     25 : 6, 30 : 28,  čas 58 min.

Pod vedením R. Hanzelky Sokol Geodézie Č. Třebová reprezentovala: kapitánka Klimková Linda, Pešková Tereza, Foldynová Natálie, Voleská Kristýna, Kašparová Tereza, Štefanová Viktorie, Kristýna Vernerová a Hladílková Sabina.

24.-25. 11. 2018 VOLEJBAL STARŠÍCH ŽÁKYŇ,

ČP ČR NOVÝ JIČÍN.

O víkendu 24. - 25. 11. 2018 se odehrálo další kolo Českého poháru starších žákyň v Novém Jičíně. V kvalifikaci jsme si uhrály místo ve 3. sedmičce východní části a náš úkol byl udržet se.
 

V sobotu jsme odehráli 3 utkání – s Valašským Meziříčím 2:1, Kolínem 0:2 a Rychnovem nad Kněžnou 2:0. V neděli jsme už tolik úspěšné nebyli a soupeřům nevzali ani bod – prohra 0:2 s Novým Jičínem, Bílovcem a Juniorem Brno.  Konečných 5 bodů nakonec stačilo na udržení se v této sedmičce.

 
Opět platí, že 2 nejlépe umístěné týmy postupují a 2 poslední týmy padají.  
A herně? Oproti minulému kolu určitě pozitivní posun. Pouze jeden zápas – proti Bílovci byl naprostá tragédie. V danou chvíli by na naši polovinu spadl i nafukovací balónek. Za ostatní zápasy mají holky pochvalu. I silnější soupeře jsme dokázali potrápit.

Další kolo ČP starších žákyň nás čeká už o víkendu 8. – 9. 12. 2018 v Brně. A jaké je složení skupin?
 
1.sedmička                 2.sedmička                 3.sedmička                4.sedmička
U.Hradiště                  Znojmo                       Zlín                            Val.Meziříčí
KP                              F.-Místek                   H.Brod                      Rychnov n.K
Ostrava                       Břeclav                      N.Jičín                        Litomyšl
H.Králové                   Náchod                     Junior Brno                 Svitavy
Lanškroun                  Polička                       Č.Třebová                  Kopřivnice
Prostějov                    Bílovec                       Přerov                        Opava
Olomouc                     Kolín                         D.Újezd                      Karviná                            JR

24. 11. 2018 VOLEJBAL MLADŠÍCH ŽÁKYŇ,

TURNAJ V POLIČCE

V sobotu 24.11.2018 se v brzkých ranních hodinách vydaly mladší žačky směr Polička, aby se porvaly o postup do skupiny A.
V cestě jim stálo domácí družstvo – Polička A, se kterým se střetly jako s prvním v pořadí. A druhý zápas jim byly soupeřky z Chocně. Hraje se na tři hrané sety. Po odehrání tříčlenné skupiny to vypadá takto: první postupuje do skupiny A, družstvo na druhém místě zůstává ve skupině B a třetí místo ve skupině znamená sestup do skupiny C.
V prvním setu ztrácíme hned na začátku a prohráváme o několik bodů, ale holky zabojovaly, skóre otočily a set vyhrály. Hned od začátku druhého setu se daří držet bodový náskok, takže vcelku bez problémů sadu vyhrávají Sokolky. Třetí set se nepovedl vůbec. Na vině byl vlažný přístup a od toho se odvíjela samotná hra, kde se vytvářela chyba na chybu. Set jasně prohráváme, ale náladu nám to nekazí, naše družstvo vítězí v poměru 2:1.
Po chvilce oddechu nastupujeme k druhému utkání s cílem „přejet“ soupeřky bez ztráty setu a tak si zajistit postup do elitní skupiny. Náš cíl se stal skutečností, vítězíme 3:0. Holky zaslouží pochvalu za předvedenou hru J!!! Dokázaly vybojovat těžké balóny v poli, dařilo se na síti, na bloku i útoku. Nahrávačky zpestřily hru „zálívkou“ na druhou, ze které jsme získaly spoustu bodů.
Hrály: Beranová Adéla, Havránková Zuzka, Hrdličková Týna, Kubová Terka, Mastíková Zuzka, Pataki Terka, Štosová Barča, Valterová Klára. Trenéři: Valter Honza, Horáková Iva
 

25. 11. 2018 VOLEJBAL KADETŮ,

TURNAJ V BŘECLAVI, KP JHM KRAJE.

V neděli 25.11.2018 jsme si „zajeli“ zahrát 2 zápasy skupiny B v přeboru JH kraje kadetských družstev do Břeclavi – Charvátské Nové vsi. Skupinu tvořili opět družstva Drásov, Břeclav, s kterými jsme se potkali již v 1. kole u nás v České Třebové. V 1. kole jsme oba zápasy prohráli a tak očekávání z výhry nebylo velké.
První zápas s družstvem Drásov byl v každém setu do stavu 16:16 velmi vyrovnaný, ale prohráli jsme 0:3 (21,19,23). V konci 2.setu došlo ke zranění Kuby Červinky a do 3.setu musel naplno nastoupit na post blokaře Pepa Rezek, který byl doposud jako střídající hráč na „U-čku“, tedy velký úkol pro něj a jeho působení ve 3.setu nebylo vůbec špatné.
Druhý zápas byl pokračováním vzrůstající kvality hry ze 3.setu proti Drásovu, zlepšená bojovná hra v poli a smečovaný servis Ondry Lukáše nám pomohl k těsné výhře 3:0 (24,26,23) a tím si naše družstvo zajistilo setrvání ve skupině B a tedy celkové 5. místo v tabulce o 13 družstvech.
Za družstvo hráli: Bělka, Červinka, Jireček, Koudelný, Lukáš, Rezek a Sýkora -  Markéta Bělková