Českotřebovský deník 4/2018 (3/2018)
Novoroční vyjížďka 2018

Již poněkolikáté pozval sportovní spolek Prestige cycling team příznivce cyklistiky všech věkových i výkonnostních kategorií na tradiční Novoroční vyjížďku. Místem setkání této ryze symbolické jízdy bylo Staré náměstí v České Třebové. Startovalo se v poobědovém čase ve 13 hod. Velmi příznivé počasí s teplotou okolo 7°C vylákalo k našemu překvapení, ale především radosti, rekordních 31 cyklistů a cyklistek. Trasa novoroční vyjížďky vedla po cyklostezkách a vedlejších silnicích přes Zacharovec a Řetovou na vrchol vyjížďky – Andrlův chlum. Odtud jsme sjeli po serpentinách  do Ústí nad Orlicí a zpět na místo setkání.
Děkujeme zúčastněným za skvělou atmosféru při vstupu do roku 2018, a  přejeme všem spoustu radostných kilometrů bez nehod a zranění. 
Vedení spolku  PRESTIGE MTB CYCLING TEAM z.s.


Rybáři děkují za přízeň v roce 2017

Českotřebovští rybáři děkují všem, kteří nám zachovali přízeň v předešlém roce 2017 a našli si cestu do naší líhně v Javorce. Obrovský zájem o čerstvé ryby je pro nás závazkem do dalších let. Třebováci si z naší líhně odnesli přes 3500 kg čerstvých ryb. Děkujeme.                                                                       Za ČRS z.s. MO Česká Třebová-Radek Vaňous-hospodář MO
 

Zvýšené inkaso daní v roce 2017 přinese do kraje skoro 500 milionů korun

S koncem roku 2017 získal Pardubický kraj dárek v hodnotě necelých 500 milionů korun ze zvýšeného inkasa daní. Tato částka je tvořena především zlepšeným výnosem sdílené daně z přidané hodnoty a příjmovými daněmi. Stejně jako v letech předchozích budou finance využity dominantně na investiční akce, které jsou již součástí schváleného krajského rozpočtu na letošní rok.
„Jsem zastáncem konzervativního odhadu daňových příjmů, přičemž osobně sleduji jejich průběžný vývoj. Díky tomu opakovaně překračujeme inkaso daní, a můžeme tak navýšit některé, především investiční položky v rozpočtu a vrátit peníze zpět do území. V letošním roce můžeme do zapojit významnou částku 474 milionů korun. Naší prioritou pro využití těchto financí budou nadále investice do dopravní infrastruktury, ale také do zdravotnictví či školství. Nejedná se tedy o prostředky, kterými bychom sanovali jakékoliv provozní náklady, ale do regionu se vrátí ve hmatatelných projektech, které jsou již součástí našeho rozpočtu,“ uvedl hejtman Martin Netolický.
Krajský schválený rozpočet na rok 2018 počítá s příjmy v hodnotě 4,148 miliardy korun a výdaji 4,411 miliardy korun, což je způsobeno zapojením třetí tranše úvěru od Evropské investiční banky přímo do krajského rozpočtu na předfinancování projektů z evropských fondů.
 
Hlavní pošta byla ve středu v pohodě

Stačilo otevřít více poštovních překážek a rázem  se situace změnila. Nový systém odbavování pomocí předvolby se ovšem každému nelíbí, vysvětlování dá někdy práci. A někteří  dokonce k vůli tomu odchází  na poštu do Klácelovy ulice ve městě.  Snad se to během doby vyřeší.

Volejbal v lednu 2018

5.1.2018 od 17:00  hala ZŠ Nádražní
MUŽI  TROJUTKÁNÍ  TJ SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ II. - SOKOL VÍDEŇ -  VK OSTRAVA (JRI)
 
20.1.2018  v 11 a v 15 hodin  hala Na Skále
MUŽI  II. LIGA  TJ SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ II. – VK HRONOV
 
20.1.2018   v 9 a 13 hodin  hala na Skále
KADETKY  I.LIGA  TJ SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ II. – TJ SOKOL NOVÉ VESELÍ