Mistrovství ČR v kuželkách dvojic zrakově postižených                                                        

Český svaz zrakově postižených sportovců (dále jen ČSZPS) je specifickou sportovní institucí, jejíž činnost je zaměřena a specializována na sportovní aktivity zrakově postižené populace v České republice. ČSZPS sdružuje Tělovýchovné jednoty (TJ) a Sportovní kluby (SK) vytvořené pro nevidomé a zrakově postižené, ale i sportovní oddíly nevidomých, které vznikly uvnitř sportovních útvarů pro zdravou veřejnost.ČSZPS finančně podporuje sdružené subjekty formou příspěvku na rozvoj pohybových aktivit zrakově postižených v České republice.  ČSZPS registruje více než 1900 členů provozujících sport na výkonnostní úrovni. 
V sobotu 13. ledna 2018 uspořádala sekce kuželek v naší kuželně u Národního domu Mistrovství ČR dvojic zrakově postižených Hrálo se na 4 x 30 tj.120 hodů do plných dle platných Pravidel a platného Soutěžního řádu ČSZPS o.s. Hráči byli rozděleni do kategorií podle svého zdravotního postižení, rozdílnost zdravotního handicapu byla také ohodnocena bonusem v %, který zvyšoval hodnocení získané v kuželně.
Akce zdravotně postižených sportovců se nekonala v českotřebovské kuželně poprvé, konalo se zde již  několik mistrovství nebo regionálních přeborů.   Turnaje v České Třebové se zúčastnili sportovci řady oddílů z Čech a Moravy, např. Sokola Brno,  Slávia Praha, SKK Rokycany, SK Michálkovice, Zora Praha atd.  Pro Českou Třebovou jako sídlo mistrovství hovoří jak pěkná závodní kuželkářská čtyřdráha a také vhodná poloha uprostřed republiky s dobrým dopravním spojením na Moravu i do Čech. Výsledky budou na  www.sport-nevidomych.cz 
Zdravotně postižení kuželkáři se na českotřebovskou čtyřdráhu vrátí znovu 9. března 2018 na další regionální turnaj - přebor Pardubického kraje.