MODRÝ TRPASLÍK únor 2018        

  09.02.2018 20:00 Jízdné 100,- koncert

JAN BURIAN

Jan Burian je český básník, písničkář a prozaik, syn českého avantgardního divadelníka E. F. Buriana, herečky a spisovatelky Zuzany Kočové, a vnuk operního pěvce Emila Buriana.
Písničkář Jan Burian pořád vede polemiku s pohodlným viděním světa. Spojuje břehy, které se na české scéně zdají být dlouhodobě nepřemostitelné: žánrové, generační i ty, jež vznikly v důsledku změny doby a režimu. A daří se mu to s velkou elegancí.

  16.02.2018 20.00 Jízdné 100,- koncert

Hanka Kosnovská a Veronika Hložková (acoustic-pop/ Litomyšl)

Hanka Kosnovská představí nejen desku „Jiná“ v České Třebové. Vystoupí s ní její dlouholetá parťačka Veronika Hložková, která zahraje sólo, ale dojde i k hudebnímu propojení obou žen.

  21.02.2018  20.00 Jízdné 100,- koncert

THE FLASH (punk-jazz/Polsko)

Punk-jazzoví The Flash! vznikli v roce 2014 v Krakově z iniciativy Slawka Pezdy. Soubor je složen následovně: Slawek Pezda (tenor saxofon), Kuba Dworak (baskytara) a Max Olszewski (bicí).

Formace hraje především své vlastní skladby (skládá převážně Slawek). Flash! experimentují se soundem na pomezí akustické a elektrické hudby a jdou originální a nekonveční cestou. Jejich hudba je mixem punku, jazzu, rocku, noise, drum´n´bassu, free jazzu a kolektivní improvizace. Vzhledem k jejich vysokému koncertnímu nasazení (vždy hrají doslova „jako o život“) a sdělnosti jejich verze fúze různých hudebních žánrů je trio atraktivní pro poměrně široké posluchačské spektrum.

  26.02.2018  20.00 Jízdné 100,- koncert

ALBERT VILA TRIO (jazz/Španělsko)

Přední španělský kytarista Albert Vila přiváží hudbu z alba The Unquiet Sky, které natočil nedávno v New Yorku. Na desce jej doprovázeli přední hráči světového jazzu Jeff Ballard, Aaron Parks a Doug Weiss. CD obsahuje silné kompozice, témata i harmonie, a také úžasnou improvizaci všech zúčastněných. Pro tento svůj pražský koncert si vybral elitní českou rytmickou sekci – bubeníka Martina Nováka a kontrabasistu Petra Dvorského.