Městské muzeum Vás zve na akce pořádané v únoru 2018
Stálé expozice: Dopravní křižovatky
Otevřeno denně mimo pondělí od 8 do 18 hodin 
 
Semináře
Seminář pro začínající rodopisce                                                                                            
Je určený zájemcům o poznání rodinných kořenů, a to zejména začátečníkům. Probíhá vždy  1. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 6. února 2018 od 17 hodin, tentokrát na téma Měnové systémy na našem území, měnové značky II. Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat). Lektor: Mgr. Jana Voleská.
 
Seminář pro nejmenší návštěvníky muzea „Malý muzejník“
Je určen dětem od 5 do 12 let. Seminář probíhá vždy 2. úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 13. února 2018, pro mladší děti (ve věku od 5 do 8 let) od 16 hodin, pro starší děti (ve věku od 9 do 12 let) od 17 hodin
V únoru si děti vyzkouší práci vazače knih. Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
Bližší informace podá lektorka semináře Mgr. Radka Urbánková (urbankova@mmct.cz).
 
Seminář „Výtvarné umění v proměnách staletí“
Je určený nejširšímu okruhu zájemců o výtvarno, věnuje se přehledu slohového vývoje výtvarného umění evropského kulturního okruhu. V rámci jednotlivých slohových epoch bude přihlédnuto – vedle tvorby významných světových i domácích představitelů – také k osobnostem a památkám našeho regionu. Seminář probíhá vždy 3. úterý v měsíci.
Příští setkání se uskuteční v úterý 20. února 2018 od 17 hodin, tentokrát na téma
Tři rozměry realismu. Architektura a sochařství 2. poloviny 19. století.  
Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).  Lektor: PhDr. Ludmila Kesselgruberová, Ph.D.
 
Seminář pro pamětníky staré České Třebové
Je určen pamětníkům starých českotřebovských zákoutí, lektor semináře promítne a okomentuje fotografie vybrané českotřebovské lokality. Seminář probíhá poslední úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční v úterý 27. února 2018 od 17 hodin, tentokrát na téma Oslavy      a průvody v České Třebové (2. část). Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).
Lektor: Martin Šebela.
 
Výstava
Výstava s názvem
Poklady i podivnosti, kuriozity a roztodivnosti aneb
130 let sbírkotvorné činnosti Městského muzea Česká Třebová
je pořádána při příležitosti 130. výročí založení muzea a 5. výročí otevření expozice. Návštěvníci se mohou těšit na zajímavé předměty ze sbírky českotřebovského muzea. Výstava potrvá do neděle 18. března 2018. Pro školy je možné objednat doprovodný program.
Program (nejen) pro rodiny s dětmi Sobota v muzeu proběhne v sobotu 24. února 2018 od 14 do 18 hodinPro děti zde budou připraveny soutěže a dílničky, pro rodiče a další veřejnost pak drobné občerstvení v kavárensky upravené recepci, kde si návštěvníci budou moci vyslechnout krátké vstupy o dění v muzeu. Odpoledne zpříjemní živá klavírní hudba.
 
O víkendu 24. a 25. února 2018 bude vstup do muzea volný.

Informace o akcích Městského muzea Česká Třebová naleznete i na webových stránkách muzea www.mmct.cz  a na  facebooku https://www.facebook.com/mmctcz