VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ 1. - 7. 1. 2018.

6.-7. 1. 2018 PŘEBOR ČOS LIGOVÝCH DRUŽSTEV 

Letošní přípravu na mistrovské utkání jsme zahájily již první víkend v tomto roce, kdy jsme se zúčastnily finále přeboru ČOS žen, který se každoročně pořádá v Chocni. Tohoto turnaje se mohou zúčastnit pouze družstva hrající ligovou soutěž za spolek Sokol, tudíž jsme si mohly porovnat síly s ostatními týmy z vyšších ligových soutěží. Turnaje se zúčastnilo celkem 8 týmů, které byly rozděleny do 2 skupin.
Skupina A – TJ Sokol Frýdek Místek, TJ Sokol Šlapanice, TJ Sokol Žižkov Praha, TJ Sokol Šternberk
Skupina B – TJ Sokol Dobřichovice, TJ Sokol Česká Třebová, TJ Sokol Nusle Praha, TJ Sokol Juliánov  Brno
V sobotu jsme odehrály zápasy ze skupiny a díky příznivému času i dohodě týmů jsme zvládly odehrát zápas určený na další den. Celkově se nám ve skupině moc nedařilo. Do prvního zápasu, proti TJ Sokol Nusle Praha, jsme nastoupily s touhou po výhře. To se nám během zápasu změnilo, když štěstí doprovázelo spíše soupeřky. Naše bojovnost a koncentrovanost na soupeřky nestačila. V mírně podobném duchu jsme odehrály i druhý zápas proti týmu TJ Sokol Dobřichovice, kdy nás soupeřky více potlačily tvrdým servisem a rychlejší hrou na síti. Ani tentokrát jsme na výhru nedosáhly. Dalším – posledním týmem ze skupiny byl TJ Sokol Juliánov, se kterým jsme sehrály téměř vyrovnané utkání. Rozhodující zkrácený set byl pro nás nadějí, ale nevynucené chyby v poli i na síti přispěly k výhře soupeřkám.
Tímto jsme postupovaly ze skupiny na poslední příčce. Posledním zápasem téhož dne bylo utkání s týmem TJ Sokol Šternberk. Do utkání jsme zkoncentrovaly síly a více pozornosti v poli i obranou na síti. V prvním setu jsme si hrály „naši hru“ a více dominovaly. Ve druhém setu se nad nás dostaly soupeřky a nám už se nepodařilo jejich hru změnit. Třetí set patřil soupeřkám.
V neděli jsme odjížděli do Chocně odehrát poslední zápas turnaje. Dle rozpisu jsme hrály  o 7. - 8. umístění v turnaji s týmem TJ Sokol Šlapanice. V prvním setu jsme vyrobily méně chyb než soupeřky. Hra v poli i na síti se nám dařila a to nám poskytlo větší jistotu. Ve druhém setu se soupeřky více rozehrály, zatlačily nás tvrdým servisem a to jim zajistilo postup do třetího setu. Hra ve třetím setu probíhala velice vyrovnaně. Bohužel se nám nepodařila uhrát koncovka a soupeř se mohl radovat ze 7. místa v turnaji.
Sestava: Kubová Radka, Tomanová Pavlína, Trávníčková Pavla, Mikulecká Barbora, Šemberová
               Martina, Barešová Světlana, Divišová Marie, Karanská Hana, Krejsová Pavlína,
               Drymlová Martina
Konečné pořadí: 1.   T. J. Sokol Frýdek – Místek  2.    T. J. Sokol Dobřichovice  3.    T. J. Sokol Žižkov I 4.   T. J. Sokol Nusle Praha
5.       T. J. Sokol Šternberk  6.       T. J. Sokol Brno – Juliánov 7.       T. J. Sokol Šlapanice  8.       T. J. Sokol Česká Třebová
Za družstvo žen Šemberová Martina

7. 1. 2018 ČP KADETŮ VE VOLEJBALE-KOJETÍN.

V neděli 7.ledna jsme opět jeli do  Kojetína na ČP kadetů. Bohužel bylo znát, že družstvo kadetů od 10.12.2017 nehrálo, pouze se někteří kluci zúčastnili  o vánočních svátcích kondičního soustředění. Pořadatel ponechal rozlosování z 2.kola a nás čekal opět 1. zápas s Bučovicemi. Plán na toto kolo je zapojit libero do hry. V zápase s Bučovicemi na liberu hrál Jarda Jireček, který na tomto postu hrává v juniorské lize, do dalších zápasů na post libera stavíme Pepu Hurta, který má premiéru na tomto postu.
První zápas: Č.Třebová - Bučovice    2:0(16,18)  Postupně se probouzíme a  i přes velké množství chyb máme postupně v zápase herně navrch,  hra byla vyrovnaná. Vítězství je naše !!!
Druhý zápas: Znojmo - Č. Třebová    2:0(26,22) Velice vyrovnaný zápas, bylo vidět na klucích, jak moc by chtěli vyhrát. Bohužel z velké snahy se dělají i chyby a tak snad příště.
Třetí zápas: Kojetín -  Č. Třebová      2:0(22,20) Opět do začátku setu nastoupili převážně hráči ve věku starších žáků, dáváme na blok Lukáše Skřivánka, kde úspěšně odehrál celý zápas. Opět se dařilo hrát vyrovnaný zápas, téměř celý set jsme vedli, jakmile se blížil konec setu, soupeř prostřídal za starší a zkušenější hráče a v koncovce jsme prohráli. Tak tomu bylo i v druhém setu.
Čtvrtý zápas Lanškroun - Č. Třebová  1:2 (-13,24,-9) V prvním setu je to jednoduchá hra a do hry pouštíme i Petra Blaško. I on měl možnost přidat do našeho vítězného setu pár bodů. Druhý set byl vyrovnaný a bohužel 4 chybná podání za sebou, nás srazila a my druhý set prohráli. Ve třetím setu již kluci udrželi nervy na uzdě a brali alespoň 2 body.
TJ Sokol Česká Třebová reprezentovali: Michal Bělka, Petr Blaško, Josef Hurt, Jan Kadlec, Ondřej Lukáš, Jaroslav Koudelný, Lukáš Skřivánek, Jan Šplíchal, Jaroslav Jireček. Družstvo podpořili i rodiče Ondry Lukáše a Jardy Jirečka. 
Markéta Bělková

7. 1. 2018, VOLEJBAL MLADŠÍ ŽÁKYNĚ OLOMOUCKÝ KRAJ, PŘEROV.

V neděli 8.1.18 se Bomberky zúčastnily dalšího kola krajského přeboru mladších žákyň v Olomouckém kraji. Turnaj se hrál v krásné městské sportovní hale, která disponuje třemi hřišti, a díky tomu se tam hrály všechny 3 skupiny soutěže současně. Naše dívky se ve skupině C utkaly postupně s týmy Šternberku, domácího Přerova B a Prostějova B.
V prvním zápase se holky nechaly trochu zaskočit a rychle prohrály oba sety, aniž by našly proti soupeřkám účinný herní systém. Ve druhém a třetím zápase byl obraz hry výrazně lepší, konečně se hrál volejbal. Tyto zápasy byly velice vyrovnané, ale nakonec nám vždy výhra o pár bodíků utekla. Tentokrát jsme tedy jeli domů bez vítězství, ale alespoň bohatší o 6 setů tak potřebných zkušeností a s pocitem nepromarněného dne. V každém případě holkám patří díky za jejich výkony a bojovnost. Michal Klimeš

7. 1. 2018 BAREVNÝ MINIVOLEJBAL ČESKÁ TŘEBOVÁ.

V neděli 7. 1. 2018 jsme pořádali druhý turnaj Barevného minivolejbalu, aneb „Kluci, holky v barvách řádí, s volejbalem kamarádí“. Poprvé jsme všechny barvy odehráli v jeden den ve 2 tělocvičnách. A tak dopoledne byl v hale Na Skále minivolejbal žlutý, odpoledne modrý. V sokolovně dopoledne oranžový vystřídal odpoledne červený. Turnaje se zúčastnilo krásných 116 týmů.

ŽLUTÝ BMV

Dopolední turnaj odstartovali na velké hale naši nejmladší v přehazované dvojic. A tak nadšení a radost z výher, střídaly i slzičky při prohraném zápase. Aby se zapojili opravdu všichni, zvlášť hráli prvňáci (2 skupiny po 7 týmech) a zvlášť druháci (2 skupiny po 7 týmech a jedna skupina po 8 týmech). 

ORANŽOVÝ BMV

Dopolední program v útulné sokolovně začaly družstva oranžového volejbalu.

 Družstva byla rozdělena do 3. skupin po 2 x 9 družstvech a jedné skupině po 10 družstvech. Na pěti hřištích se odehrály někdy krásné, bojovné výměny, za povzbuzování spoluhráčů, rodičů a trenérů. Družstva byla ukázněná v nástupech ke svým zápasům, a tak turnaj proběhl plynule ke spokojenosti všech, dětí, trenérů a organizátorů.

Prvá tři družstva v každé skupině obdržela medaile a každé zúčastněné družstvo obdrželo sladkou odměnu.

 

ČERVENÝ BMV

Odpoledne v sokolovně nastoupily ke svému turnaji děti v barvě červené. Krocení kulatého míče mohlo začít. Družstva nastupují ve dvojici, každý z družstva se v mezihře musí dotknout míče, a před odbitím na spoluhráče či odbitím na soupeře může vykonat meziodbití nad sebe.

Pro děti z 5.-6. třídy je to náročné, ale bylo vidět, že děti to s přibývajícími odehranými zápasy turnaje zvládají lépe a lépe. Musí se odbíjet jen obouruč vrchem, takže se hráči musí k odbití dopravit velmi rychlým pohybem.

Všichni to zvládaly excelentně. Všechna družstva této kategorie zaslouží velkou pochvalu, je to pro ně velký přechod mezi oranžovým a červeným volejbalem.

MODRÝ BMV

Odpoledne naše nejmladší na hale vystřídali „barevně nejstarší“ a tak jsme odstartovali turnaj v modrém minivolejbalu. Trojkový volejbal, kde je dovoleno téměř vše. Celkem 30 týmů bylo rozděleno do 3 skupin. I tady se bojovalo o každý míč. A o pořadí rozhodoval kolikrát až poměr míčů. Během neděle sportovalo v hale Na Skále a v sokolovně 351 dětí, kterým krásný turnaj zorganizovali trenéři a rodiče domácího oddílu Sokol Česká Třebová.

Za pořadatele Jana Rejmanová a Michal Kadlec

11. 1. 2018 OTEVŘENÍ NOVÉ HALY-UKÁZKA TRÉNINKU.

Ve čtvrtek 11. 1. 2018 se znovu otevřela nová hala Na Skalce. I my se podíleli na programu a v krátkosti jsme představili "barevnou volejbalovou evoluci" :) Děkujeme všem volejbalistkám a volejbalistům a také rodičům za jejich čas a podporu.
Jana Rejmanová, Markéta Bělková, Aleš Felgr, Michal Kadlec