Jak se pekly jabkance 2017                   
S velikým zpožděním se vracíme do soboty 18 listopadu 2017, kdy se Chalupa U Kateřiny stala  již od časného rána dějištěm 57. jabkancové pouti. Do nijak velké chaloupky se vešla nejen základna pro celodenní vystoupení "Jabkancových umělců", ale také zázemí pro velkovýrobnu jabkanců tak, jak jsme byli zvyklí v letech minulých. Ono zpracovat 10 q  brambor na bramborové těsto a zajistit jeho přeměnu v jabkance a všechny je prodat není úkol zcela jednoduchý a může to zvládnout jen sehraná parta, kterou pořadatel akce - Spolek od sv. Kateřiny naštěstí má k dispozici. A tak se v další části fotoseriálu Martina Šebely podívejme do prostor, kam veřejnost nesmí a podívejte se, jakže se ty jabkance vyrábějí.  Recept je známý, můžete to  nakonec zkusit doma.   jenže jabkance od kostelíčka - to je pochoutka, na kterou se stojí celodenní fronty...

Jabkancová pouť a jabkance jako takové jsou značkou kvality" propagující naše město, proto si všech, kteří tuto tradici naplňuji vysoko važme. Můžeme se současně těšit zase na tu další letošní "Jabkancovou".