Jak se pekly
jabkance 2017
|
S velikým zpožděním se vracíme do soboty 18 listopadu 2017, kdy se
Chalupa U Kateřiny stala již od časného rána dějištěm 57. jabkancové
pouti. Do nijak velké chaloupky se vešla nejen základna pro celodenní
vystoupení "Jabkancových umělců", ale také zázemí pro velkovýrobnu
jabkanců tak, jak jsme byli zvyklí v letech minulých. Ono zpracovat 10 q
brambor na bramborové těsto a zajistit jeho přeměnu v jabkance a všechny
je prodat není úkol zcela jednoduchý a může to zvládnout jen sehraná
parta, kterou pořadatel akce - Spolek od sv. Kateřiny naštěstí má k
dispozici. A tak se v další části fotoseriálu Martina Šebely podívejme do
prostor, kam veřejnost nesmí a podívejte se, jakže se ty jabkance
vyrábějí. Recept je známý, můžete to nakonec zkusit doma.
jenže jabkance od kostelíčka - to je pochoutka, na kterou se stojí
celodenní fronty...
Jabkancová pouť a jabkance jako takové jsou značkou kvality" propagující naše město, proto si všech, kteří tuto tradici naplňuji vysoko važme. Můžeme se současně těšit zase na tu další letošní "Jabkancovou".
|