Středisko javor hlásí: Memoriál Břetislava Hampla 2018

 

Tradiční zimní skautské závody, pojmenované na počest již zesnulého bratra Břetislava Hampla, se opět konaly v okolí chaty U Floriána. Memoriál je pořádán 3. chlapeckým oddílem s vydatnou pomocí vedoucích z dalších oddílů střediska Javor. Letošního již 27. ročníku, který se konal za pěkného zimního počasí, se v sobotu 17. 2. zúčastnilo přes 190 skautů, skautek, vlčat a světlušek, jak z České Třebové, tak i např. z Chocně, Dolní Dobrouče, Lanškrouna, Žamberka a Moravské Třebové, kteří vytvořili celkem 33 hlídek.
Závodu se účastnily 3členné hlídky skautů a skautek a 6členné hlídky vlčat a světlušek. Pro vlčata a světlušky byla trať, dlouhá zhruba 2,7 kilometrů a byla značena fáborky. Oproti tomu skauti a skautky měli zadané první stanoviště a pak museli proběhnout všech 10 stanovišť. Hlídky na stanovištích plnily nejrůznější úkoly, např. šifrování, hod na cíl, uzlování, překonávání lanové dráhy, poznávání skautských a turistických značek a přepalování provázku a vaření vody, což tradičně dělalo závodícím hlídkám velký problém. Některé z hlídek skautů a skautek opět lehce potrápila orientace s mapou. Jednotlivá stanoviště zajišťovali členové všech oddílů ze střediska Javor Česká Třebová a také pomocníci z dalších skautských středisek. Všichni si zaslouží velké poděkování.
Některým hlídkám se sice nepodařilo nalézt všechna stanoviště, ale i tak se dostaly do cíle, daly si výbornou gulášovou polévku a pak už jen čekaly na vyhlášení výsledků. Po doběhnutí poslední hlídky v každé kategorii se spočítaly výsledky a ohodnotily se 3 nejlepší hlídky.
A kdo nakonec vyhrál:
V kategorii světlušek hlídka z 1. oddílu skautek Jiřičky Choceň a 3. dívčího oddílu Dolní Dobrouč ve složení: Eva Rusiňáková, Barbora Nováková, Justýna Kučerová, Ema Papayová, Lenka Vávrová a Zuzana Štěchová.
V kategorii skautek hlídka ze 4. dívčího oddílu Česká Třebová ve složení: Karolína Šimková, Karolína Jiroušková a Alžběta Bečičková.
V kategorii vlčat hlídka 1. chlapeckého oddílu "Racek" Dolní Dobrouč ve složení: Štěpán Matějíček, Šimon Matějíček, Jan Šmíd, Ondřej Šnajdar, Marek Mlynář a Jakub Osoha.
V kategorii skautů hlídka 3. oddílu Kondoři Skály Choceň ve složení Jakub Šimek, Ondřej Šimek a Michal Málek.
Úplnou výsledkovou listinu včetně fotografií a dalších zajímavostí z našeho oddílu najdete na internetových stránkách – http://trojka.e-skaut.cz
Závěrem bychom rádi poděkovali státnímu podniku Lesy České republiky, který umožnil konání akce na pozemcích, které spravuje. A dále také sponzorům: Město Česká Třebová, Mika a.s. Česká Třebová, CZ LOKO, a.s., Česká Třebová, Plastkon product, s. r. o., ENGEL CZ, s.r.o. a rodině Maršálkově, kteří poskytli ceny pro vítěze, popř. pomohli s uspořádáním závodu.
Poděkování patří také Sboru dobrovolných hasičů - Parník za zapůjčení chaty u Floriána a všem, kteří se podíleli na organizování závodu.
3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová