JUDO ČESKÁ TŘEBOVÁ HLÁSÍ    

Krajská liga mláďat začíná ve Třebové


V rámci rozvoje spolupráce oddílů juda Pardubického kraje připravil Krajský svaz juda pod vedením předsedy Ing. Lubomíra Nováka neobvyklou soutěž družstev mláďat, kterou jsme zcela náhodně pojmenovali po jedné nejmenované společnosti (KLM). 1. kolo 1. ročníku začalo v České Třebové, kam se sjely oddíly Daitó Ryu Pardubice, Judoklub Pardubice, Judo Choceň a nesměl chybět domácí oddíl Judo Česká Třebová.
Soutěž začala společným nástupem a rozcvičkou následována soutěží Kata a poté soutěží družstev. Vyhrál JK Pardubice následovaný Daitó Ryu Pardubice, Chocní a nepopulárního „černého petra“ jsme si doma vytáhli my.
Po vyhlášení výsledků obou dopolední části akce následoval vydatný oběd v Restauraci a Pivovaře Faltus, kde dětem i dospělým chutnalo a poté jsme se přesunuli do českotřebovské kuželny, kde si děti mohly vyzkoušet zcela jiný druh sportu. Akce se vydařila a těšíme na 2. setkání, které se uskuteční začátkem května v Pardubicích.
 
Polabská liga: 2 bronzy z Velimi

V sobotu 27. 1. 2018 se naši mladí judisté zúčastnili 1. kola Polabské ligy ve Velimi. Turnaje se účastnilo 164 závodníků z 27 oddílů a našich 9 borců dokázalo z tohoto turnaje vytěžit 2 bronzy (David Martinec a Petr Studený) a 2 krásná pátá místa (Matyáš Zářecký a Adam Janíček). Další naši svěřenci získali důležité zkušenosti pro svůj další judistický život. A navíc jsme se aktuálně zařadili na průběžné 6. - 7. místo Polabské ligy 2018. 
 
Velká cena České Třebové v judu mládeže - přehledné hodnocení

V letošním, již 7. ročníku judistické Velké ceny 20. a 21. ledna se v kategoriích mláďat (9 a 10 let) a staršího žactva (13 a 14 let) v sobotu a mladšího žactva (11 a 12 let) a dorostu (15 – 17 let) v neděli utkalo o medaile a poháry pro nejlepší družstva v každé kategorii rekordních 539 judistů a judistek ze 61 oddílu ze 3 zemí (ČR, Slovensko, Bosna a Hercegovina).
VÝSLEDKY STRUČNĚ:
1. místo – Petra Karastojanová
2. místo – Antonie Sýkorová, Matěj Řezníček, Jakub Verner, Ondřej Málek
3. místo – Šimon Baláž, Martina Paarová, Adéla Borovičková, Zora Zemánková, Adam Janíček, Lukáš Hübl