VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY

SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ 3. - 4. 2. 2018

3. 2. 2018 VOLEJBALOVÝ PLES

První únorovou sobotu patřil sál v Restauraci na Horách návštěvníkům volejbalového plesu, který se konal již po sedmé. Pořadateli byly volejbalistky českotřebovského Sokola ve spolupráci s Geodézií Česká Třebová.
Pár minut po 20.hodině se ujala slova moderátorka Štěpánka Pospíšilová, která se na svoji roli pečlivě připravila. Hosty přivítala, řekla pár informací k organizaci samotného plesu
a také k organizátorkám, jak se jim vede v sezóně a přiblížila program, který vyvrcholil dražbou dortu. Po oficiálním zahájení bylo předtančení, které letos obstarala taneční skupina Juicy Junior z nedalekého Lanškrouna. K poslechu i tanci hrál DJ Larry až do brzkých ranních hodin. V průběhu večera byly k zakoupení losy do malé i velké hry o ceny. Od letošního ročníku malo-sloso x kosmo-sloso J. Letos byli sponzoři a především náš partner, Geodézie Česká Třebová, opravdu štědří, takže se hosté mohli těšit na krásné a hodnotné ceny  v "kosmo-sloso". Zpestřením před losováním těchto cen proběhly dvě soutěže, kterých se mohli zájemci zúčastnit a vyhrát nějakou tu odměnu. První z nich byla taneční, v párech, na různé rytmy s nafouknutým balonkem, který nesměl spadnout na zem. Druhá soutěž byla s volejbalovou tématikou. Spočívala v tom, kdo přinese nejrychleji požadovaný předmět, který určila moderátorka, např. něco kulatého, pomůcku, kterou se dá fandit, čím se dá otřít pot apod. Poté už přišlo na řadu losování kosmo-sloso, takže všichni netrpělivě očekávali, jestli se k nim přikloní štěstí J. Vzápětí následovala dražba dortu. Jak jinak než
s  volejbalovým  námětem a to v podobě sportovní tašky s míčem a medailí. Moc krásný dort, až byla škoda do něj zakrojit J! Dražba se vydařila a peníze putují jako příspěvek na sportování volejbalovým ženám ze Sokola.
Na závěr bychom chtěly vyjádřit své díky všem, co se podíleli na přípravě plesu, sponzorům, kteří nám věnovali ceny do slosování, kolektivu zaměstnanců v Restauraci na Horách, kde se o nás po celou dobu vzorně starali a také samozřejmě všem hostům, kterých přišlo opravdu hodně.
Doufáme, že se ples líbil hostům tak jako nám a příští rok se budeme zase těšit J! Horáková Iva

4. 2. 2018 VOLEJBAL

1. LIGA JUNIOREK Č. TŘEBOVÁ-H. KRÁLOVÉ


TJ SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ  –  TJ SLAVIA HRADEC  KRÁLOVÉ   3:1  27:25, 19:25, 25:12, 25:15, čas 95 min.
Dne 4. 2. 2018 v neděli odehrálo družstvo juniorek poslední dvě kola základní skupiny 1. ligy juniorek. Vzhledem k tabulce této skupiny, kdy českotřebovské dívky mají 4. bodový náskok před Hradcem, má právě družstvo Hradce Králové v případě dvou vítězství 3:0 možnost jít na první místo skupiny „C“. Takže zde je důvod hrát o první místo ve skupině, a o body které se budou započítávat do další části soutěže. Zde se spojí první tři družstva skupiny „C“ (Česká Třebová, Hradec Králové a Pardubice), s prvními třemi družstvy skupiny „D“, již víme, že to jsou TJ Tatran Střešovice, TJ VK Dukla Liberec a TJ Loko Trutnov. Takto se vytvoří skupina, kde se bude hrát o postup do kvalifikace extraligy juniorek. Stejné skupiny utvoří družstva skupin A-B a E-F.
Začátek zápasů je plný chyb z obou stran.  Českotřebovské dívky vedou o několik bodů, které soupeř stále stahuje, 16:16, 21:18.  Koncovka setu 23:23, 25:25, takže opravdu vyrovnaný set. Se štěstím ho vyhráváme 27:25. Ve druhém setu „od začátku taháme za kratší konec“, prohráváme 9:11, 17:18, 19:21. Koncovku prohráváme 19:25. Ve třetím setu od začátku vedeme a nedáme soupeři možnost se zvednout. Vítězíme 25:12. Nástup do čtvrtého setu máme skvělý a vedeme 9:2, 17:7, 21:10. S velkým přehledem vyhráváme čtvrtý set 25:15, celý zápas 3:1.
 
TJ SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ  –  TJ SLAVIA HRADEC  KRÁLOVÉ   3:1  25:22, 25:27, 25:22, 25:23, čas 101 min. 
Vítězství 3:1, prvního zápasu nám přidělilo 3 body, takže již máme 7 bodů náskok před Hradcem Králové. Do druhého zápasu předěláváme základní postavení, protože V. Štefanová odehrála předchozí zápas 1. ligy kadetek na bloku. Takže ji nechám odpočívat a místo ní jde z postu smečařky na blok K. Bělková a pouštíme na hřiště další hráčky K. Voleskou a S. Hladílkovou. Vlastní herní průběh tohoto druhého zápasu je zcela jiný předchozího zápasu.  Hradec má zraněnou hráčku a nemá za koho ji vystřídat. Na hřišti musí fyzicky být, jinak prohrají kontumačně. Takže již vlastně nehrají o nic.  No       a  právě tato role jim svědčí. Nedělají si nic ze zkaženého míče a hrají bezstarostně. První set 25:22 vyhráváme. Ve druhém setu je hra absolutně vyrovnaná, 8:7, 10:12, 16:15, 19:19, 22:20,23:21, 24:25.  Bohužel, nezvládáme koncovku    a prohráváme 25:27. Ve hře českotřebovských dívek, se začíná objevovat moc chyb „a začínám mít pocit, že soupeř začíná mít navrch“. Musím tuto situaci řešit a na hřiště pouštím základ z prvního zápasu. Od začátku třetího setu vedeme 8:5, 12:11, 21:15. Zdá se, že je vše jasné, ale chvíle nesoustředění dostává soupeře do sedla a stahuje na 23:20. Českotřebovským dívkám, se z této situace daří dostat a koncovku vyhrávají 25:23. Do čtvrtého setu místo Köhlerové nastupuje  Voleská, kterou za stavu 15:13 střídám zpět.  Nevím, byl li právě tento krok rozhodující pro vítězství českotřebovských dívek, ale vítězíme 25:23, celkově 3:1, takže si poneseme za vítězství s HK z dnešního zápasu do další části soutěže 6. bodů. Hodnocení, první zápas lepší druhého. Zde bylo z herní stránky větší nasazení. Překvapila mě K. Bělková, která po zranění se pomalu dostává do fazóny a je schopná zahrát na smeči i bloku. Dobře si vedla Klimková, Šplíchalová, lepší a horší chvíle střídala Štefanová a další hráčky.
Pod vedením R. Hanzelky Sokol Č. Třebová reprezentovala: Šplíchalová, Štefanová, Klimková, Bělková, Pešková, Voleská, Hladílková a Kőhlerová.
 

4. 2. 2018 ČP KADETŮ VE VOLEJBALE KOJETÍN.

V neděli 4.února jedeme  do  Kojetína na již  4.kolo ČP kadetů. Tentokrát nás potkala velká marodka Ondra Lukáš zraněný, Lukáš Skřivánek a Petr Blaško chřipka. Jedeme tedy pouze v šesti hráčích. Pořadateli se omluvilo družstvo Bučovic, měli jarní prázdniny, a tak se kola nezúčastnili.
První zápas: Znojmo   - Č. Třebová  2:0 (20,18)
Velice vyrovnaný zápas, z obou stran velké množství chyb, bohužel v koncovce jsme jich udělali více.
Druhý zápas: Kojetín - Č. Třebová  2:0 (21,15) 
Družstvo Kojetína postihla také marodka a tak se  proti nám tentokrát postavili skuteční kadeti. První set byl velice vyrovnaný, byly okamžiky, kdy jsme v setu i vedli, v koncovce jsme však prohráli. V druhém setu jsme vyrobily velké množství chyb a pouze jsme stahovali rozdíl bodů.
Třetí zápas Lanškroun - Č. Třebová 2:0 (20,17) 
Od prvního okamžiku je vidět jak již začínají kluci tuhnout a chybějí jim síly. Kluci se snaží, burcují se k výkonu, velká snaha opět nese chyby na naší straně.
Finále a útěcha ČP kadet ů se uskuteční 14-15.4. 2018 v Hradci Králové. Naše družstvo se zúčastní útěchy a našimi soupeři budou
Skupina B: VK České Budějovice B, Oddíl Kladno volejbal.cz, Sokol Geodezie Česká Třebová, TJ Sokol Bučovice
TJ Sokol Česká Třebová reprezentovali: Michal Bělka, Josef Hurt, Jan Kadlec, Jaroslav Koudelný, Jan Šplíchal, Jaroslav Jireček. Družstvo podpořili opět rodiče Jardy Jirečka.  
Markéta Bělková
 

3. 2. 2018 VOLEJBALOVÝ SEMINÁŘ-SLÁVEK MATĚJ,

PŘÍPRAVA DĚTÍ 4.-7. TŘÍDA.

Na sobotu jsme připravili pro trenéry našeho oddílu i pro trenéry ostatních volejbalových oddílů, volejbalový seminář se Slávkem Matějem, vedoucím mládežnické základny VK Prostějov, trenérem družstva ex-kadetek VK Prostějov a člověkem, který se 36 let věnuje trénování mládeže.  Semináře se zúčastnilo 30 trenérů, a asi 20 dětí, převážně z domácího oddílu ve věku 3. – 8. třída. Seminář se skládal ze dvou bloků, ranního (3hod.) a odpoledního (4. hod). Seminář měl velmi vysokou lektorskou kvalitu a všichni účastníci odjížděli spokojeni.                                                                                                            Za pořadatele M. Kadlec