Mladí atleti v zimě nezahálejí         

Již po několikátý rok se v rámci zimní přípravy účastníme Zimní krajské atletické soutěže družstev, která probíhá ve vnitřních prostorách v atletickém tunelu a hale v Pardubicích a letos také poprvé v Chrudimi. V Chrudimi je atletická dráha vybudována přímo v základní škole na hlavní chodbě (čtyřdráha dlouhá 70m) což je na jednu stranu rarita, na druhou stranu chvályhodný počin. Soutěž má 4 kola. Do soutěže se započítává i krajský přebor Pardubického kraje v Jablonci nad Nisou. Finále, kam postoupí nejlepších 6 týmů, bude opět v Pardubicích.
Soutěží se v atletickém víceboji ve dvou kategoriích mladší žactvo a nejmladší žactvo. V každém družstvu může startovat 8 závodníků. Každý z družstva může startovat pouze ve třech disciplínách včetně štafety. Pro děti je to výborné zpestření zimní přípravy a dobrá motivace do tréninku, který přes zimu probíhá 2x týdně venku a 1x týdně v tělocvičně.
Našim závodníkům se tradičně daří v bězích, což odpovídá našim tréninkovým možnostem a náplni většiny tréninků. V technických disciplínách máme určité rezervy, na kterých ale pracujeme a těšíme se, jak budeme tyto nedostatky již brzo (doufejme) pilovat a odstraňovat na zrekonstruovaném stadionu. Také nemáme tak širokou základnu, abychom kvalitně obsazovali všechny disciplíny. Přesto jsou celkové výsledky potěšující a jsme schopni na krajské úrovni konkurovat i oddílům s dlouhou atletickou tradicí.
Kdo nás na soutěži reprezentuje: v nejmladším žactvu: Johanka Borková, Radovan Kumpošt, Štěpánka Petrová, Maxim Hanik, Marek Řehák, Aneta Lánová, Tereza Königová, Róza Vetchá a v mladším žactvu Josef Bureš, Antonín König, Andrea Kumpoštová, Matěj Štantejský, Ondřej Šimek, Kateřina Hejlová a Lucie Zahálková.
Výsledky a výkony jednotlivých závodníků najdete na http://www.junior.iscarex.cz/p/vysledky.html

 

Uvítáme další zájemce o atletiku v České Třebové. Kontakt: 724 213 134 nebo ales.stransky@vda.cz
Iscarex Junior team
Na fotografiích jsou fotky z 1. kola v Pardubicích a atletická dráha v ZŠ Chrudim.