DSC GYM Česká Třebová

navázala na vynikající úspěchy z prosince loňského roku.

Není to tak dávno, kdy starosta města Jaroslav Zedník přijal na radnici českotřebovské sportovce, kteří se vrátili z velmi úspěšného Mistrovství Evropy  v Brazilském jiu jitsu.  O tom, že, zápasníci neusnuli na vavřínech, ale že se na novou sezonu dobře připravili, svědčí další úspěchy, kterých dosáhli počátkem letošního března.
Na velký turnaj, který 3. března uspořádali naši východní sousedé v Topolčanech, vyslalo DSC GYM celkem 9 zápasníků. Svou první letošní  účast, na tak významné akci, dokázali Třebováci přetavit v pět cenných kovů. Zlaté medaile přivezli Vladimír Nonn a junior Radim Křepela, o stříbro se postaral Tadeáš Smejkal, který si tak spravil chuť z únorového turnaje v Mnichově. Dalším medailistou se stal teprve čtrnáctiletý Milan Rybka, který si přivezl bronz. Celkový úspěch celého týmu pak dovršilo celkově třetí místo na turnaji a zisk další bronzové medaile.
Ve sportovně nabitém jarním programu se Třebováci představí 24. března na galaturnaji v Praze, kam byly pozvány evropské špičky z České republiky, Slovenska a Rakouska. O týden později odjede početná skupina dvaceti sportovců do Vsetína. Tohoto turnaje se zúčastní i nejmladší odchovanci oddílu, kteří absolvují svůj první velký turnaj. Tak jim držme palce!
 
Fotografie z archivu Lukáše Jandy

Bronzová medaile v soutěži družstev

 
 
Z materiálů Lukáše Jandy
připravil Milan Michalski