Svátek Country hudby v České Třebové                             

I tak by se dal nazvat večer plný vyprávění a písniček skupiny Fešáci, která přijela do České Třebové v rámci svého pokračujícího jubilejního turné. Pro méně zasvěcené je na místě připomenout, že kapela, která vznikla počátkem šedesátých let minulého století, oslavila v loňském roce již své 50.narozeniny.
Téměř zaplněný velký sál českotřebovského kulturního centra přivítal 22.března, v podvečer, populární skupinu, kterou slovem doprovázel hlavní dramaturg pražského Country radia Pavel BEZI Bezouška. V úvodu večera připomněl v biografii Fešáků i jejich obsáhlou tvorbu. Za půl století se v kapele vystřídalo více než šedesát muzikantů a techniků a mnozí z nich již odešli do muzikantského nebe. Ani na Ty se v báječném programu nezapomnělo. V značně obměněné kapele, která dnes čítá devět členů, vystoupili vedle Tomáše Linky, Antonína Kny a Roberta Mouchy další vynikající zpěváci a hudebníci. Hostem večera byl také dvojník Michala Tučného Rosťa Fišer a to doslova. Kromě osobitého vzhledu, přenesl na pódium mnoho Michalových písniček, které jsme dosud slýchali jen prostřednictvím rádia.
Jak roky ubíhaly, byly natočeny desítky písniček na různých nosičích, od klasických vinylových desek, až po DVD. V loňském roce vychází k výročí založení skupiny i dlouho plánované trojcédéčko, které přináší 60 nejlepších skladeb od roku 1969 až po rok 2017.
Také to a biografická kniha, mapující 50 let existence skupiny, se těšily velkému zájmu návštěvníků parádního večera v České Třebové.
                                                                                                                     Milan Michalski