Českotřebovský taneční pohár 2018    

ZŠ Nádražní se proměnila na jedno velké mraveniště. Po celou neděli byla nejen tělocvična školy, ale mnoho dalších prostor, tedy chodby, šatny, jídelna, ale také učebny zaplněny dětmi, kteří přijely soutěžit. Přihlásilo se více než 1200 soutěžících, kteří svedli před soutěžní porotou boje o medaile a poháry v tanečních stylech streetdance, discodance, showdance a moderdance, byly k vidění  převážně velké formace tanečníků.  Přijeli tanečníci a tanečnice od nejmenších po starší, podle značek parkujících autobusů  zde byla družstva z celých Čech a Moravy.
Hodnotit je přijeli profesionální tanečníci a porotci z Prahy, Brna, Ostravy, Olomouce...  V porotě například zasedne tanečnice z hvězdných muzikálů Děti ráje, Ples upírů, či Romeo a Julie - Barbora Březinová.
Začalo se dopoledne v 10:00, konec soutěže byl naplánován na šestou hodinu odpolední. Byl to vyčerpávající den pro všechny - pro pořadatele, soutěžící, vedoucí družstev. A to ještě chřipková epidemie v některých týmech přece jen ubrala na počtech tanečníků v jednotlivých choreografiích.  Výzva "přijďte, prosím, podpořit Českotřebovské tanečníky do haly ZŠ Nádražní", byla skoro zbytečná, už se sem, stejně jako loni skoro nikdo další nevešel. Akce se konala za podpory města Česká Třebová a ve spolupráci s Kulturním centrem.