Českotřebovští elektrikáři vyhráli co se dalo                        


Ve dnech 6. – 7. března 2018 se naše škola stala pořadatelem oblastní Soutěže odborných dovedností v oboru Elektrikář - silnoproud. Soutěže se účastnilo celkem devět škol z Pardubického a Královéhradeckého kraje, které vytvořily dvoučlenná družstva.
 První den proběhla praktická část soutěže v budově školních dílen. Jednalo se o zapojování stykačové kombinace ovládané Easy relé, domovní instalace a výroby regulovatelného zdroje.  Druhý den si kluci poměřili své teoretické znalosti v písemném testu. Nejlepší účastníci, kteří zároveň postupují do celostátního kola soutěže České ručičky, která se bude konat v Brně, získali velmi pěkné a hodnotné ceny. Ceny do soutěže věnovaly firmy CZ LOKO  a Elektrizace železnic Praha a.s.
Naši školu reprezentovali žáci 3. ročníku oboru Elektrikář Vítězslav Beran a Matěj Rajnet. V soutěži jednotlivců se Víťa umístil na prvním místě a pokračuje tak na soutěž České ručičky a Matěj obsadil místo čtvrté, které bylo stejně jako místo páté díky štědrosti sponzorů ještě odměněno. V družstvech chlapci vybojovali první místo. K tomuto úspěchu našim žákům gratulujeme!