Zdeňka Hicklová opět na stupních vítězů v závodech FIS Masters

Při Mistrovství světa Masters ve Špindlerově Mlýně (FIS Word Criterium Masters), které se konalo v roce 2016 ve  své  již dvaceti čtyřleté historii, po čtvrté v jedné z nealpských zemí, Zdeňka Hicklová v kategorii MC 3 v obřím slalomu obsadila 2. místo za Doris Bergner z Rakouska. Navíc  ještě v Super G skončila na 4. místě za dalšími závodníky z Rakouska, v obou závodech jako nejlepší z českých závodníků. Tehdy ještě startovala za SKI KLUB Česká Třebová, z.s.

Po roční přestávce se již jako členka SKI TEAMU Česká Třebová, z.s. 3. a 4. 3. 2018  zúčastnila Světového poháru Masters ( FIS MASTERS CUP ) v Peci pod Sněžkou. Jde o jediný takovýto závod FIS na území ČR. Závody se jely za krásného slunného počasí při teplotách okolo  - 15 C.  Závodů se zúčastnili závodníci z Rakouska, Německa, Slovenska, Ruska, Bulharska, Chorvatska, Francie, Norska, Itálie, Polska a Ukrajiny. V sobotu 3.3.2018 se závodilo ve slalomu, kde Zdeňka Hicklová ve své kategorii MC 4 byla po prvním kole  na krásném 3. místě. Ve druhém kole ztratila a skončila celkově na 5. místě.  I to je velmi pěkný výsledek. Následující den 4.3.2018 se závodilo v obřím slalomu a zde si Zdeňka Hicklová vynahradila zklamání z minulého dne a skončila na krásném děleném druhém místě se  stejným časem společně s Hanou Ledvinovou, opět za Doris Bergner z Rakouska. V MC (všechny kategorie žen od 30 - ti let) v celkovém hodnocení svým časem dosáhla 4. nejlepší čas mezi všemi ženami. 

Ve SKI TEAMU Česká Třebová, z.s. působí jako trenérka III. třídy s více jak 20-ti letými zkušenostmi s trenérskou prací. Prezentace její trenérské práce a práce dalších trenérů, výsledky ze závodů, informace ke vstupu do spolku pro mladé zájemce o lyžování a jejich rodiče  na www.skiteamct.cz. Zájem máme především o děti od 5-ti, 6-ti let, nebo i starší, ale podmínku je, že starší děti musí umět dobře lyžovat a zvládat nástrahy lyžařských svahů.   SkiDo