Slavnostní předání cen nejlepším českotřebovským sportovcům roku 2017 

14.03.2018

Kategorie mládež

  Justýna BOUCHALOVÁ  (rádiový orientační běh)

·         Zúčastnila se všech sedmi mistrovství republiky v různých disciplínách. Dvakrát zvítězila, dvakrát byla druhá, dvakrát třetí a jedenkrát čtvrtá. To vše, společně s dalšími soutěžemi národního žebříčku, jí zajistilo v tomto žebříčku jednoznačné prvenství. Na Mistrovství Evropy v Litvě skončila 2x na 5. místě a tím přispěla ke zlatu a stříbru juniorek ve družstvech. V individuálním sprintu se pak umístila na 8. a ve foxoringu na 15. místě. 

 Nela HÝBLOVÁ  (plavaní )

·         12 let – TJ Lokomotiva Česká Třebová, plavání – na zimním a letním MČR dvanáctiletých získala 1 x stříbro a 3 x bronz, je několikanásobnou přebornicí kraje (7 x zlato, 4 x stříbro a 1 x bronz). Účastnice LODM, kde získala pro PK 1x 2. místo a 3 x 3. místo. Její doménou jsou motýlkářské, znakařské a kraulařské tratě.

  Karolína HYLÁKOVÁ  (sportovní kynologie)

·         členka ZKO 648 JAVORKA. Karolína se již čtvrtým rokem probojovala na MR mládeže, a to v disciplínách Obedience a Stopař. Jako jediná v ČR je momentálně držitelkou 1. výkonnostní třídy mládeže OB ČR. 1. místo MČR mládeže Obedience + titul Mladý mistr ČR kategorie OB1. 1. místo v celkovém součtu 3 nominací na MČR mládeže stopařů. 3. místo MČR mládeže stopaři (jednotlivci). 1. místo Mistrovství kynologické mládeže Východních Čech (všestrannost). 1. místo Mistrovství kynologické mládeže Východních Čech (Agility). 1. místo Junior Open ČMKU - kategorie všestrannost

Adriana KOVÁŘOVÁ  (tenis)

  • 3. místo v ČR roč. 2001, 8. místo na žebříčku v kategorii dorostenek v ČR, kde je klasifikováno 826 hráček této věkové kategorie! Adriana byla za rok 2016 a 2017 vyhlášena Kanáří nadějí Východočeského tenisového svazu. Jedná se o prestižní trofej pro nejlepšího tenistu a talent kraje bez rozdílu věkové kategorie.

Sára Viktorie SERBOUSKOVÁ (atletika)

·         Závodí za českotřebovský běžecký klub Iscarex. V kategorii mladší žákyně byla na Evropských dětských atletických hrách na 800 m na 2. místě, na KP žactva na 800 m 1. místo, na seriálu běhů Iscarex 1. místo ve své kategorii, na MČR v přespolním běhu 6. místo, zvítězila v 27 běžeckých závodech mimo dráhu (z 29 absolvovaných).

(cenu převzal dědeček)

Vít ŠKRKOŇ  (judo)

·         Největší úspěchy: 3. místo na MČR juniorů 1. místo na ČP v Brně, 1. místo na Poháru nadějí v Olomouci, 3. místo na ČP v Ostravě, 2. místo na MT v Budapešti, 1. místo v dorostenecké lize (tým Brna), 4 x účast na reprezentačních startech dorostu (1 x Rusko, 2 x ČR, 1 x Polsko).

Petra VÁŽKOVÁ (judo)

·         Petra byla prvním rokem ve věkové kategorii starších žákyň, ale vedla si znamenitě. Patřila do absolutní TOP špičky své váhové kategorie do 57 kg. Největší úspěchy 2. místo na PČR starších žákyň 1. místo na ČP v Jablonci nad Nisou 2. místo na MT v Mostaru 3. místo na MT v Budapešti 5. místo na MČR dorostenek.

Patrik VEBR  (atletika)

·         Opora družstva mužů Jiskry Ústí nad Orlicí ve 2. lize. 1. místo na MČR juniorů na 5 000 m, 1. místo MČR juniorů (silniční běh Běchovice), 2. místo na 5 000 m při repre utkání na Slovensku, 2 x 1.místo na Evropských běžeckých tour v Itálii a Švýcarsku, v juniorských tabulkách 1. místo na 3 000 m a 5 000 m na dráze, 7. místo na 1 500 m na dráze.

Vojtěch VONDRA (atletika)

·         Opora družstva mužů Jiskry Ústí nad Orlicí ve 2. lize, 1. místo na MČR v hale juniorů na 3 000 m, 1. místo na 1 500 m na Zlaté tretře ve vloženém závodě, v českých juniorských tabulkách na 2. místě na 3 000 m a 3. místo na 1 500 m a 3 000 m na dráze.

Kategorie dospělí

Alan BRUSENBAUCH  (tenis)

·         Kategorie: senioři nad 40 let 1. místo na Mezinárodním halovém mistrovství ČR seniorů v Milovicích, finále B. Maas (Německo) 7/5 6/3, 2.místo na Mezinárodním turnaji ITF seniorů v Praze Singl, 3. místo v deblu, 1. místo singl i debl turnaj v Chorvatském Poreči.

Jana JIROUŠKOVÁ (triatlon a duatlon)

·         Závodí za Prestige Cycling team Rybník – na ME v Aquatlonu 4. místo v kat. U23 + Elite (Bratislava), v ČP 3 x 2. místo a 1 x 3. místo, v celkovém pořadí ČP 2. místo v ČR, triatlon – 2 x 2. místo v ČP, na svém prvním Halfironmanu (plavání, kolo, běh) 8. místo v kat. ELITE a 4. místo v kat. 30 - 39 let.

Monika SIMONOVÁ  (cyklistika)

·         Závodí za Cyklotrénink F. Trkal – na SP v Lublani a Albi 2 x 3. místo, 3. a 9. místo na MS amatérů v časovce, 1. místo na MČR v časovce masters a celková vítězka této extraligy, celkem 34 závodů, z toho 13 x 1.místo, 1. a 2. místo na závodech rakouského a polského poháru.

Adéla STRÁNSKÁ (atletika)

·         Závodí v kategorii ženy, členka reprezentačního družstva ČR v atletice, sekce běhy na MS v běhu do vrchu 3. místo v soutěži družstev, na MČR v Běchovicích 3. místo, na MČR na 10 km 3. místo, na MČR v běhu do vrchu 4. místo, na MČR v přespolním běhu 8. místo, na Akademickém MČR v přespolním běhu 2. místo, Velká Kunratická -2. místo, finále SP ve vertikálním km 6. místo.

Hana WIEDERMANNOVÁ  (kuželky)

·         Členka kuželkářského klubu Zábřeh 1. místo na MČR jednotlivců, 1. místo na MČR v kombinaci, členka vítězného družstva 1. rakouské ligy, 3. místo na MS družstev v Dettenheimu, 3. ve SP družstev v Blansku a 2. místo na Champions League v Podbrezové.

Kategorie družstva

Oddíl hokejbalu Lokomotiva Česká Třebová - ženy

·         2. Místo na MČR žen, v týmu mistryně světa Petra Kvasničková, Linda Hyksová, Kateřina Držmíšková a asistent trenéra Michal Broulík

Oddíl kuželek Lokomotiva Česká Třebová - muži

·         Interliga mužů 2017/2018. 

Oddíl volejbalu SOKOL II Česká Třebová

Mládežnický volejbal měl v roce 2017 výborné výsledky a úspěchy. Navázali tak na mistrovský titul z roku 2013 v kategorii U 13 na „vícemistrovské tituly“ mladších žáků 2015 a starších žáků 2016. Mládežnický oddíl se stal v roce 2017 již po páté nejlepším družstvem v anketě o nejúspěšnějšího sportovce okresu