XXIII. ročník recitační soutěže na ZŠ Ústecká                     
V pondělí 26. 2. 2018 se konal již XXIII. ročník školního kola recitační soutěže. Letošního ročníku se měl zúčastnit rekordní počet soutěžících. Bohužel chřipková epidemie zaúřadovala a do soutěže se zapojilo „pouze“ 41 recitátorů z 1. – 9. tříd.
Výkony našich mladých recitátorů byly skvělé. V porotě zasedli kromě učitelek Hany Frühaufové a Dany Račkové také 2 bývalí výborní recitátoři – Adam Pávek a Ondřej Kocourek. Oba dva si prošli soutěží od prvních ročníků, postupovali do okresních, krajských a občas i do celorepublikových kol v recitaci. Tuto soutěž tedy viděli i pohledech svých dřívějších vystoupení.
Porota opět neměla lehkou práci, ve světle olympiády, na které lze téměř vše změřit a doložit, je velmi těžké zhodnotit výkony jednotlivých soutěžících. Důležitá je motivace a snaha dětí, výběr textů, a také práce pedagožek připravujících jednotlivé soutěžící. Mravenčí práci si jako vždy dala zakladatelka soutěže – Kristýna Dostálová, která s neutuchajícím nadšením děti k práci s textem již tak dlouhou dobu vede. Za to jí patří dík vedení školy, rodičů, ale i všech účastníků, kteří za 23 let trvání soutěží prošli.
Dle rozhodnutí poroty do oblastního kola postupuje těchto 11 recitátorů:  Vilma Gregarová (1.třída), Helena Kočová (2.třída), Jaroslav Šlesinger (3. třída) Tereza Adámková a Kateřina Šedová (5. třída), Ema Dvořáková, Štěpánka Vaverková a Sára Zídková (7. třída), Sára Viktorie Serbousková, Jana Vaňková a Anežka Zahrádková (8. třída).
Chceme poděkovat všem rodičům za jejich pomoc a podporu, samozřejmě děkujeme také všem našim sponzorům, jejichž zásluhou si každý účastník odnesl hodnotné ceny a upomínkové předměty.
V letošním roce opět nebylo poražených. Vyhráli vlastně všichni, protože dokázali nejen sobě, ale i ostatním, jak se dobře naučili texty, jak je prožívali, zvládli trému a strach vystoupit před diváky, kteří zaplnili celou třídu.
Přáli bychom si, aby všem chuť recitovat vydržela i nadále, aby jim jejich láska k psanému a mluvenému slovu nadále zůstala. Těm, kteří budou naši školu dále reprezentovat v dalších kolech, přejeme hodně úspěchů. 
Mgr.Hana Frühaufová