Senioři ČR - Česká Třebová                                    

Ze zprávy M. Kroftové, předsedkyně českotřebovské organizace:
 
Výroční schůze se konala 22. února ve velkém sále Národního domu.
Na listopadovém sjezdu v Praze bylo odsouhlaseno, Svaz důchodců změní název. Vznikli "Senioři České republiky".
Z plánované činnosti : Jsou  zajištěné permanentky na divadelní představení do Pardubic. Představení, které se bude hrát, bude včas oznámeno ve vývěsní skříňce na Novém náměstí a na našich webových stránkách. Začátek tohoto představení je vždy v 10 hodin a cena je stejná jako v loňském roce, 150 Kč za představení. Permanentky bude mít v evidenci pí Hřebíčková. Představení pro nás jsou označena velkým písmenem D.
 
Opět se uskuteční velikonoční posezení do Svinné.  Dne 22. března pojedeme do Kudowa Zdroj. Cena je 130 Kč a odjezd bude v 7 hodin od nádraží se zastávkami Habrmanova, Lidl a Parnická škola. Zájemci se mohou přihlásit u pí Tomšové.
 
Velikonoční výstava v Kulturním centru je od 19. do 25. března. Tuto výstavu si vzala na starost pí Hřebíčková a prosí o pomoc při hlídání výstavy.
Další jednodenní výlet je 19. dubna do Brna, který je omezený počtem.Návštěva vily je na tři skupiny. Pojede se vlakem, kde si cestu každý hradí sám. Lístek do šaliny a která skupina bude mít prohlídku se dozvíte a obdržíte na nádraží, kde se v 7 hodin sejdeme. Po prohlídce vily přejedeme šalinou na náměstí Svobody a po rozchodu si prohlédneme brněnské podzemí pod kostelem sv. Jakuba. Jelikož je opravdu omezený počet, proto jsme nechali zaznamenat další zájemce jako náhradníky a podle tohoto počtu bychom to podnikli ještě jednou.
 
Od 19. – 25. května se pojede do termálu Velký Meder. Cena je 1150 Kč, což je pouze doprava. Ubytování, vstup do termálu a stravu si každý hradí sám.
 
Od 4. června se pojede na týden do termálu Podhajská. Cena je 1300, tj. doprava a polopenze. Ubytování je v Patincích a každý den se do Podhajské dojíždí. Zájemci o tyto výlety se mohou přihlásit u paní Tomšové.
Další týdenní zájezd je od 24.-29.6. do Tapolcy. Tento zájezd je již plně obsazen a informace budou též včas před odjezdem předány. V tomto termínu je i týdenní zájezd do Karlových Varů. Je to tzv. hvězdicový zájezd po zdejším okolí. Navštívíme Františkovy Lázně, Cheb, Mariánské Lázně, Jáchymov, Boží Dar, exkurze pivovaru Krušovice a mnoho dalších míst. Cena je 5990 Kč. Zde je též ještě pár volných míst. Zájemci se mohou hlásit co v nejkratším čase z důvodu rezervace hotelu u pí Hřebíčkové nebo Kroftové.
Dne 7. června se podíváme na soutok Vltavy a Labe v Mělníku, do Kostnice v kostele sv. Petra a Pavla a podzemí s nejširší středověkou studnou ze 14.století. Odtud přejedeme na parkoviště pod Říp. Po výstupu navštívíme ještě skanzen v Lysé na Labem.
Z dalších zájezdů je nabídka na doplnění autobusu od chrudimské pobočky, která má 5 volných míst do Sezimova Ústí s termínem odjezdu koncem března. Ti, co by měli zájem hlaste se u pí Kroftové.
 
Další nabízenou akcí je od turistů v termínu od 8. - 16. 9.„Po stopě Perštejnů“. Jedná se o chatový areál Zděřina u Police nad Metují. V ceně je ubytování je v bungalovech a polopenze. Dopravu vlakem si každý hradí sám. Podrobnější informace dle zájmu zašleme. Zájemci se též mohou přihlásit u pana Formánka
Webové stránky seniorů najdete ZDE: http://sdct.8u.cz/