Devět českotřebovských sportovců přivezlo devět medailí 

Zápasníci DSC GYM Česká Třebová opět zazářili, tentokrát  na turnaji v brazilském jiu jitsu ve Vsetíně. Na dobře obsazenou mezinárodní akci, která se konala 31.března, vyslali Třebováci 9 zápasníků, od dětských kategorií až po dospělé. Pro děti, které si oddíl vychovává, to byl teprve první velký turnaj v životě. O tom že trenér Lukáš Janda měl při výběru sportovců šťastnou ruku, svědčí stoprocentní úspěšnost českotřebovské výpravy. Devět získaných cenných kovů a jedno čtvrté místo je v této sportovní disciplíně ojedinělým výsledkem.
Nejúspěšnějším borcem byl sedmnáctiletý junior Radim Křepela, který získal zlatou medaili a zkusil své štěstí i v kategorii dospělých. Odměnou mu tentokrát byla medaile stříbrná. Druhé zlato vybojoval v kategorii masters Václav Němec, který bezkonkurenčně porazil všechny své protivníky. Nezklamali ani osvědčení borci. Bronzové medaile v kategorii dospělých si přivezli Tadeáš Smejkal – 70kg, Jan Broulík – 77kg a Ondřej Skřivan – 93kg. Junior Dominik Fohl skončil na pěkném čtvrtém místě.
Vraťme se ještě k dětské kategorii. Svou první velkou turnajovou medaili získala desetiletá Julie Velecká, která ve váhové kategorii do 40 kg vybojovala stříbro. K ní se ziskem bronzových medailí přidali devítiletý Max Jasan a René Viktorín. Tyto úspěchy nejsou náhodné a je velmi potěšitelné, že výchova nejmladší generace je jednou z priorit českotřebovského oddílu.
Jak trenér Lukáš Janda prozradil, má oddíl i letos ambice nejvyšší. Nejbližší prioritou bude především příprava a také účast na MČR, které se uskuteční 9.června ve Frýdku-Místku.  Tam chce DSC GYM Česká Třebová vyslat velkou sportovní výpravu. Věřme, že i na této vrcholné republikové akci budou sportovci dobře reprezentovat naše město a přivezou i další cenné kovy.
Milan Michalski Fotografie: archív Lukáše Jandy - nahoře  úspěšná výprava DSC Gym Česká Třebová                        

   zleva: Max Jasan, Julie Velecká, René Viktorín                                          zlatý Radim Křepela                                      


             Václav Němec v boji o zlatou medaili                                               na prvním stupni Václav Němec