TJ Lokomotiva Česká Třebová

Mládežnický hokejový oddíl hodnotí sezónu

 Zhodnocení uplynulé hokejová sezóny 2017/18. Naše hokejová mládež má za sebou již svoji 11. sezónu. V té letošní jsme měli přihlášeno do soutěží celkem 9 družstev a měli tak poprvé obsazeny všechny věkové kategorie. Ta správná hokejová sezóna s ledovou plochou trvala bezmála 8 měsíců. Bylo odtrénováno skoro 400 hodin na ledě. Naše družstva sehrála 135 mistrovských utkání na celé hřiště a 93 utkání minihokeje. Dále bylo sehráno ještě několik přípravných utkání či mimosoutěžních turnajů.

Týmy ročníků 2011, 2010, 2009 a v první polovině sezóny ještě 2008 A, B hrály minihokej, který se hraje turnajovým způsobem. Výsledky z utkání se nezveřejňují.  Jsme však rádi, že ve všech týmech je hráčská naplněnost a z dětí čiší nadšení pro sport.  V druhé části začal pak ročník 2008 hrát na celé hřiště. V 7 utkáních si připsal 4 výhry, 1 remízu a 2 prohry.

Mladšími žáci v žákovské lize D obsadili v Pardubickém kraji pěkné 4. místo,  když získali 47 bodů a zaznamenali 23 výher, 1 remízu a 8 proher. Zvítězila M.Třebová (56 b.) před Chocní (50 b.) a Pardubicemi (48 b.). Ml.žáci po celou sezónu podávali dobré a vyrovnané  výkony a zaslouží si oprávněnou pochvalu .

Starší žáci v žákovské lize B Pardubického kraje. Obsadili 6. místo s 26 body za 11 výher, 4 remízy a zaznamenali 17 proher. Vítězem se stali Pardubice před Chocní a M. Třebovou.  St. žáci zůstali celkově mírně za očekáváním. Tým podával v sezóně trochu nevyrovnané výkony. Byl schopen porazit kohokoliv, ale naopak i s kýmkoliv prohrát. Bylo to však i díky širšímu kádru, kdy dostávali prostor opravdu všichni hráči. Což je však také důležité.

Mladší dorost působil v Regionální lize. Nový tým v nově vzniklé soutěži. V první části soutěže v základní skupině však dosáhl 10 výher v 10 utkáních a zaslouženě si vydobyl postup do vyšší skupiny nadstavby. V této skupině střed se bojovalo o postup do extraligy. Ten vybojoval nakonec Tábor, za ním skončil Kolín a Pardubice „B“. Náš tým obsadil nakonec 7. místo, když 9x zvítězil a 13x se radoval soupeř. Každopádně i toto umístění znamená 2. místo v Pardubickém kraji. Kluci zaslouží velkou pochvalu. Přestože byla soutěž náročná, odehráli ji s maximálním nasazením a na hranici svých možností. Pro všechny hráče to byla neocenitelná zkušenost.

Starší dorost hrál též v Regionální lize. Kluci po loňské roční zkušenosti v krajské lize, nastoupili do nově vzniklé soutěže. Tým se dotvářel těsně před sezónou a navíc patřil k nejmladším v soutěži. Cílem bylo soutěž se ctí odehrát. V základní části jsme se ještě hledali a obsadili poslední místo s jednou výhrou. V druhé části se hrála skupina o umístění, kde se kluci dokonale zvedli a přidali 8 výher oproti 6 prohrám. Obsadili 3. místo za Novým Bydžovem, Velkým Meziříčím, což znamená celkově i 3. místo v Pardubickém kraji (za Chrudimí a Litomyšlí z vyšší skupiny). Kluci se letos ještě více stmelili a vytvořili si skvělou partu, což je pro dobrý výsledek někdy více než tréninkový dril.  Navíc útočník Oliver Pirkl (2001) a obránce Tomáš Verner (1999) již nastupovali za muže HC Kohouti v krajské lize, což je motivace i pro další hráče.

Kromě tréninkové přípravy a utkání registrovaných hráčů, v sezóně probíhala již tradičně Školička bruslení, které se ve dvou bězích zúčastnilo cca 70 dětí. Dále probíhala výuka bruslení pro mateřskou školku Klubíčko z Ústí nad Orlicí, které se zúčastnilo 35 dětí.

Jako oddíl jsme organizovaly v srpnu dva předsezónní přípravné kempy, kterými prošlo 140 dětí. Dále jsme připravili dvě náborové akce  - Pojď hrát hokej v rámci Týdne hokeje, kterých se zúčastnilo takřka 60 dětí.

V lednu u nás proběhl turnaj krajských výběrů VTM U13 a v březnu pak jednodenní brankářský kemp ČSLH.  Na přelomu ledna a února, jsme pak organizačně zajišťovali sportovní část hokejového turnaje v rámci Olympiády dětí a mládeže. Turnaje se zúčastnilo přes 200 sportovců a členů realizačních týmů. Díky nasazení spolupracovníků se akce vydařila skvěle a poděkování a chvála od účastníků nám byla největší odměnou. Celkově hodnotím uplynulou sezónu jako velice povedenou.

 V současnosti se již organizačně připravujeme na další ročník soutěží.  Na začátku května zahájíme suchou přípravu, která po krátké přestávce, bude pokračovat na přelomu července a srpna.  A již tradičně v polovině srpna naskočíme na led, kdy organizujeme dva přípravné kempy. V polovině září pak již zahajují některé týmy svá mistrovská utkání.

Touto cestou chci poděkovat všem lidem, kteří se zapojují do činnosti v oddíle. Jak za pomoc při organizačním zajištění soutěží, utkání a akcí, tak při samotné tréninkové přípravě. Děkuji též představitelům města, které nás částečně podporuje. Dík patří i dalším organizacím, které nás v činnosti podporují. Bez přispění těchto všech, by se mládežnický hokej nedal dělat.

Díky.  Stanislav Ruda  za MHO TJ Lokomotiva Č.Třebová

 

Starší dorost 2017/18:  Stojící z leva: Pirkl - as. trenéra, Verner T., Stolín, Hlavatý, Hošpes, Nesejt, Procházka, Verner J., Leschinger, Ruda, Hernych, Novotný, Koutecký, Zajíček – vedoucí týmu
Sedící z leva: Machatý, Bartoš, Pirkl, Fúzikhl.trenér, Švub, Hájek, Procházka