MODRÝ TRPASLÍK květen 2018

04.05.2018 20:00 Jízdné 150,-  koncert  VLTAVA
Vltava je považována za jednu z nejoriginálnějších kapel na české hudební scéně.  Toto přízvisko si vysloužila nejen neobvyklou poetikou mnohoznačných textů, ale také svým zcela nezaměnitelným hudebním stylem, který dokonale souzní s charismatickým hlasem zpěváka, kytaristy, básníka a herce Roberta Nebřenského. Produkci Vltavy nejstručněji vystihuje slogan „Česká poezie - světová hudba“. Koncerty skupiny jsou proslulé uvolněnou atmosférou, prostorem pro improvizaci a skvělými instrumentálními výkony. S návratem dechových nástrojů nabídne Vltava svůj původní legendární sound a představí aktuální skladby z alba „Čaroděj“, ale nebudou chybět ani ikonické hity „Prasátko“, „Bezvadnej chlap“ nebo „Marx Engels Beatles“!
 
10.05.2018 20.00 Jízdné 100,- divadlo 
TRIARIUS   Ira Levin: VERONIČIN POKOJ
motto: Susan, drahoušku, jste Veronice tak moc podobná! Když se na Vás člověk dívá, má skoro pocit, jako by viděl ducha.
Psychologický thriller od „mistra napětí“, slavného autora Stepfordských paniček, Hochů z Brazílie nebo hororové klasiky Rosemary má děťátko.  Studenti Susan a Larry se na večeři v restauraci seznámí s postarším irským párem, který je pozve do výstavného domu, který spravují. Susan se dá přemluvit, aby tomuto páru prokázala neškodnou službu.  Jelikož se údajně podobá mrtvé dceři zesnulých majitelů domu Veronice, má ji na jedno odpoledne „hrát“ pro její pološílenou umírající sestru Cissii a připravit jí tak malou radost před koncem života. Susan se má ve své roli a kostýmu přenést do roku 1935, kdy bylo oběma dívkám kolem devatenácti. Larry na ni má zatím počkat u televize dole v salonu.  Jakmile se však za jejími hostiteli zavřou (vlastně zamknou) dveře a Susan se připravuje na Cissiin příchod, situace se rázem změní: Susan-Veronika musí čelit absurdnímu útoku Veroničiných rodičů a temné rodinné historii.
 
11.05.2018 20.00 Jízdné 80,-  koncert
GAZDINA ROBA (rock/Brno) 
PUNKVA (podorlický lehkopunkrock)
 
14.05.2018 20.00 Jízdné 100,-  koncert
ALGORHYTHM (PL)  Gdaňský moderní jazz quintet. Otevřený přístup k improvizaci. Matematika a metafyzika. Geometrie vody. Skupina AlgoRhythm byla založena v roce 2013. Od samého počátku své existence tvoří její tvůrčí práci různé myšlenky, hudební trendy a osobnosti. Jediným neměnným determinantem je svobodný umělecký výraz.
 
18.05.2018 20.00 Jízdné 120,-  koncert
CIRCUS PONORKA  Efekty, dva mikrofony, kytara, hravost, improvizace, chytlavé melodie, dokonalá interakce s publikem. Výčet základních charakteristik Honzy Ponocného, principála svého jedinečného a jednočlenného “cirkusu”. One-man show, která nemá na hudebním poli obdoby. Hudební osobnost s širokým záběrem, která baví nejen své příznivce během svých vystoupení, ale také studiový hráč na kytaru, vyhledávaný producent a autor divadelní a filmové hudby.