Marcialonga Marty Demelové - Jubilejní výstava zahájena
Ve čtvrtek 29. března podvečer byla výstavní síň Kulturního centra zaplněná tak, jak se v letošní sezóně dosud nepodařilo. Byla to velká událost letošní výstavní sezóny. Velkou návštěvnost měla premiéra, přišli divadelníci, Medvědi, výtvarníci a spousta dalších lidí, takovou událost, jako je vernisáž výstavy Marty Demelové po dvaceti letech, si nemohli nechat ujít. Také vystavené obrazy. Protože zde bylo tolik lidí, tak doporučuji přijít znovu a vše si prohlédnout v klidu a pohodě. Vždyť další výstavu bude Marta podle jejích slov pořádat až zase za dvacet let....  Další důvod proto, aby do výstavní síně Kulturního centra našli  cestu Třebováci také v dalších výstavních dnech. Fotografovat se ve výstavní síni moc nedá, je třeba přijít i prohlédnout vystavená díla "naživo".
Vernisáž proběhla ve velkém stylu.  Zahrála kytarová skupina, částečně složená z mužské části rodiny, částečně se podílela trampská skupina Trampota.  "Otevřený dopis Martě Demelové"  přečetla (a složila) PhDr. Ludmila Kesselgruberová. Byl to dopis "na míru, byla jasně, že Martu Demelovou dobře zná nejen z osobního života, ale i po umělecké stránce, také jako členka skupiny Maxmilián. Výtvarné skupiny, která by bez Marty Demelové na přelomu století vůbec nevznikla. A nevznikla by spousta dalších věcí, návrhy a realizace scén divadelních i hudebních inscenací..  Proto květiny, spousta květin a blahopřání k výstavě, k nadcházejícím narozeninám, rozhovory.  Bylo to upřímné až dojemné. A je to i na fotografiích. A jestli vám připadá Marta Demelová na některých snímcích smutná, tak to není pravda, je jen zasněná, takoví umělci bývají...A kdo by také nebyl - dlouho připravovaná výstava, jubileum, spousta lidí...
Výstava Marcialonga (dlouhý pochod) Marty Demelové je vskutku výstavou přímo pro Třebováky, opravdu nezapomeňte přijít. Otevřeno je až do 22. dubna.