Zprávy z motokrosu: Denis Dvořák opět na startu             

Všem příznivcům motokrosu přinášíme skvělou zprávu. Jak jistě všichni velmi dobře víte, v červnu  loňského roku se na tréninku těžce zranil jezdec  českotřebovského týmu DD Racing Denis Dvořák. Vykloubená levá kyčel předčasně ukončila slibně rozjetý seriál motokrosového  MM ČR juniorů, který Denis opouštěl na třetí příčce.
Teprve další vyšetření po úrazu ukázala rozsah jeho zranění. Přerušení sedacího nervu způsobilo, že Denis natrvalo ztratil možnost pohybu nártem levé nohy. Pro nás, jeho fanoušky a příznivce to byla velmi zlá zpráva a pomalu jsme se smiřovali s koncem kariéry tohoto talentovaného jezdce.
Naštěstí byl Denis jiného mínění, kolotoč mnoha vyšetření, desítek hodin rehabilitací, plavání, jízdy na rotopedu, posilování a v neposlední řadě jeho pevná vůle vrátit se k milovanému sportu přinesla své ovoce.
Tuto sobotu, přes obrovský handicap s jeho nohou, stál Denis v Třemošnici na startu prvního závodu přeboru Pardubického kraje a nad jeho výkonem mnohým z nás zůstával rozum stát. Druhé místo ve své kategorii (MX 2) za loňským vítězem juniorského mistrovství Dušanem Drdajem bylo prostě neuvěřitelné. Vezmeme – li v úvahu, že po osmi měsících seděl na motocyklu poprvé až letos v březnu a absolvoval pouze dvanáct lehkých tréninků, nezbývá, než nad jeho výkonem smek nout.
Příští týden se v Horažďovicích postaví na start prvního závodu MM ČR juniorů, což bude tvrdší oříšek. Za čtrnáct dní se představí na své „domácí“ trati v Opatově na Nova Cupu. Přijeďte ho podpořit, co nejvíce fanoušků kolem trati je jistě ten nejlepší a regulérní doping,  který může Denisovi pomoci.
                                                                                                                                                   V. a M. Peterkovi