Denis Dvořák na startu

Mezinárodního mistrovství juniorů v motokrosu

Horažďovický areál Svaté Pole hostil tuto sobotu první závod Mezinárodního mistrovství juniorů v motokrosu a mezi šestadvaceti jezdci třídy MX2  na startu nechyběl ani Třebovák Denis Dvořák z týmu DD Racing.    

Ideální počasí, skvěle upravená trať a jezdecké pole plné skvělých mladých jezdců slibovalo dramatické boje o první mistrovské body.  Po velmi dlouhé pauze po vážném zranění druhý Denisův závod, avšak  první "křest ohněm" vnesl do týmu lehkou nervozitu. Ta částečně opadla hned po kvalifikační jízdě, ve které Denis skončil na osmé pozici. Špatný start do první jízdy znamenal jeho propad na 23. místo, ale následná stíhací  jízda a šesté místo v cíli potvrdily stoupající Denisovu formu.

Ve druhé jízdě se náš jezdec opět postupně probojovával ze středu pole až na osmou příčku a konečnému lepšímu umístění vystavila stopku, tři kola před cílem, proražená přední pneumatika. Došlo k tomu, bohužel, ve chvíli, kdy se Denis dotahoval na dva jezdce jedoucí na sedmé a šesté pozici a tím pádem přišel o možnost lepšího umístění. Přesto v celkovém součtu bodů z obou jízd obsadil, pro celý tým nečekané, šesté místo a dal tím jasně najevo, že i přes vynucenou pauzu s ním opět MUSÍ ostatní jezdci počítat.

Jak jsme již psali minule, příští sobotu se jede v Opatově závod Nova Cupu, kde náš tým rozhodně nebude chybět.  

                                                                                                                                      V. a M. Peterkovi