Středisko Javor hlásí: Mezinárodní pálení čarodějnic      

Ve dnech 20. – 22. 4. přijela do České Třebové skupina polských harcerů na tradiční mezinárodní pálení čarodějnic.
V pátek po příjezdu jsme se navečeřeli a vydali se k ohni, kde jsme již měli připravenou čarodějnici. U ohně se letos sešlo přes 50 skautů. Jelikož se akce letos nemohli zúčastnit skauti ze Svitu, zpívali jsme pouze české a polské písničky, které jsme prokládali soutěžemi a hrami.
Vzhledem k tomu, že v letošním roce slaví naše republika 100 let od svého založení, rozhodli jsme se, že navštívíme místo, které je také spojené s historií našeho státu, proto jsme si jako cíl sobotního výletu vybrali dělostřeleckou tvrz Bouda. Autobusem jsme dojeli na Červenovodské sedlo, odkud nás čekala cesta na Boudu, kde jsme měli domluvenou prohlídku. Po prohlídce, která se všem líbila, jsme se naobědvali a vydali se na Suchý vrch. Zde jsme navštívili rozhlednu, ze které však rozhledu částečně brání vzrostlé stromy. Od rozhledny jsme se ještě přes vlastní vrchol Suchého vrchu vydali zpět k autobusu. Na zpáteční cestě jsme ještě navštívili rozhlednu Mariánku u Horní Čermné, ze které byl nádherný výhled do okolí. Pak nás již čekala jen cesta ke klubovně, kde nám Bivoj uvařil výborný guláš. Večer jsme opět strávili u ohně zpíváním písniček.
V neděli jsme náš program ukončili v bazénu. Krátce před polednem jsme se rozloučili a všichni jsme se odebrali domů. Již teď se těšíme na další setkání, které bude již za 14 dní, kdy skupina našich skautů pojede do Svitu za slovenskými skauty.
Akce mezinárodní spolupráce mezi skauty z České Třebové,  harcery z Olawy a skauty ze Svitu jsou podpořeny Pardubickým krajem a městem Česká Třebová. Další informace o oddíle a fotografie z akcí lze nalézt na stránkách: http://trojka.e-skaut.cz
3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová