Sjezdaři SKI TEAMU Česká Třebová

ukončili sezónu 2017/2018

Letošní sezóna začala opožděně, závody se odkládaly na pozdější dobu a nebo se rušily z důvodu nedostatku sněhu. Sezóna byla nakonec úspěšná a  bohatá na závody. Kromě 6-ti přípravných závodů v září a říjnu 2017 se naši členové v roce 2018 zúčastnili celkem 28 závodů ve slalomu, terčovém slalomu, obřím slalomu a super G.
Závodů se zúčastňovali  v počtech od 1 do 15 závodníků s celkovým  počtem 120 osoba/startů. Míst na stupních vítězů získali celkem 43, na 4. - 6. místě skončili 40 krát.  V  seriálu závodu o Pohár Orlických hor  jsme se závodů zúčastňovali pouze těch měně finančně nákladných v omezeném počtu s podprůměrnými výsledky.
Seriálu závodů o Pohár Vysočiny se zúčastňujeme od jeho znovuzaložení od roku 1999 a v nejprestižnějších kategoriích dospělých, včetně juniorů, v kategorii ženy juniorka Zdenča Hicklová obsadila 2. místo, juniorka Káťa Hájková 4., Zdeňka Hicklová st. 7., juniorky Sabča Eliášová 10. a Áďa Říhová, která nejela všechny závody 19. místo, z celkem hodnocených 29 závodníků. V kategorii dospělí muži Míla Hickl skončil na 3. místě, junior Péťa Stolín na 4., junior Tom Potštejnský na 7., Radim Eliáš na 8., veterán Olda Dostál na 37.  a Tom Říha, který nejel všechny závody, skončil na 45. místě ze 69 hodnocených mužů a juniorů. Za zmínku ještě stojí výsledky: ve starších žácích Ondra Hájek skončil na 7. místě, Kamča Hamplová na 6. místě z 15-ti hodnocených děvčat, v mladších žácích Domča Navrátil skončil na 11. místě. 
Náklady na startovné a vleky při závodech Poháru Orlických hor a Poháru Vysočiny pro kategorie od nejmenších po juniory byly hrazeny z dotace MěÚ Česká Třebová, kam budou přeúčtovány, ostatním byly hrazeny z prostředků spolku. Náklady na všechny dále uvedené  závody si závodníci hradili z vlastních prostředků.  
V celkovém hodnocení Jihomoravského lyžařského poháru v mužích Radim Eliáš obsadil 4. a junior Tom Potštejnský 8. místo z 49 účastníků, v ženách juniorka Sabča Eliášová obsadila 5. místo z 27 účastníků.  V seriálu závodů Sudetského poháru v mužích Míla Hickl získal 2. místo z 27 účastníků a juniorka Zdenča Hicklová  4. místo, když v jednom ze závodů měla pád. 
V závodech Českomoravském poháru Masters Olda Dostál vyhrál závody v obřím slalomu a super G ve Vrbně pod Pradědem, dalších se pro nemoc a trenérské povinnosti  nezúčastnil. V kategorii Masters se Zdenča Hicklová st. a Olda Dostál zúčastnili závodu Světového poháru Masters -   FIS Masters Cup v Peci pod Sněžkou, kde ve slalomu Zdenča skončila na 5. místě a v obřím slalomu na skvělém 2. místě, Olda ve slalomu skončil na 7. a v obřím slalomu na 8. místě.
Kromě toho na Mistrovství ČR železničářů juniorka Zdenča Hicklová zvítězila ve slalomu a na druhém místě se umístila Zdenča Hicklová st., v obřím slalomu si pořadí vyměnili. Obě si vyjeli účast na neoficiálním mistrovství Evropy železničářů - USIC 2019, které se bude konat v některém francouzském lyžařském středisku.  Olda Dostál skončil na 14. a 20. místě z 68 závodníků. Kromě toho se naše členka Kaťa Hájková soukromě zúčastnila a stala vítězkou Lyžařské reality šou s ČT sport na vrchol.
Více informací o závodech na www.skiteamct.cz, včetně informací,  jak se stát našimi členy.  Skido