Českotřebovský deník 138/2018 (9/5) 
Mobilní zvěřinec paní Olgy Němcové v MŠ U Koupaliště

Dne 24. dubna navštívila na školní zahradě naše děti, ale i  jejich rodiče,  paní Olga Němcová z Pardubic, která  přivezla mobilní zvěřinec se svými zvířátky. Děti a jejich rodiče mohly na vlastní oči vidět, pohladit a seznámit se se zvířátky, které znají pouze z obrázkových knih, jako housátka, čerstvě vylíhnutá kuřátka, kůzlátka, ovečky, čínské prasátko, malá štěňátka nebo ježečky a křepelku. Poutavým vyprávěním seznámila děti se životem svých zvířat, proč se je rozhodla  chovat a  co  k životu potřebují. Trpělivě se svojí kolegyní odpovídaly dětem, ale i rodičům, na zvídavé otázky a děti prožily sluncem zalité odpoledne plné nových zážitků, poznatků a zkušeností. Kdo měl zájem, vyrobil si s rodiči v dílně paní Olgy obrázek, zasadil rostlinku nebo navlékl korále z mladých cibulek.  Děti a učitelky z MŠ U Koupaliště

Hřebčín Karlen Vás všechny srdečně zve na 6. ročník akce ,,Ze sedla vidíš mnohem dál"
která se koná 23.6.2018 od 13.30h na hřebčíně v Dlouhé Třebové.
Jako vždy, bohatý program, plný zajímavých věcí, šikovných dětí a krásných koní.
Co uvidíte?......letošní hříbátka, mrazíka v létě, skoky, pára vs. lidi a různé šaškárny...atd.
Děti čeká soutěž v malování o hodnotné ceny.
Opět letos máme i něco pro tatínky, jako doprovodný program výstava motorek Jawa, Harley .....
Občerstvení zajištěno, vstupné dobrovolné.

 Pozvánka na koncert do klubu Modrý trpaslík. Tento pátek 11. května ve 20h. Hraje brněnská kapela Gazdina roba. Představí písničky z nového alba První poslední, ale i ze staršího Deset let jsme se neviděli. Jako host s nimi  vystoupí třebovská rodačka violoncellistka Alžběta Poukarová.
Experiment 

Dnes jsem vyrazila k přechodu Krátká - Podbranská se stopkami. Obejít z Podbranské do Krátké přes světelnou křižovatku je cca o 5 minut delší při průměrné rychlosti chůze a v případě, když nemáte kliku a nemáte hned zelenou, což je ovšem málo kdy. Navíc tady "čudlík" funguje a když ho nezmáčknete, tak čekáte a čekáte. Kdo tohle neví, čeká tam ještě teď.  Takže se zpáteční cestou to je 10 minut, oproti necelé minutě, při přecházení přímo z Krátké do Podbranské. (I tady ovšem musíte čekat až žádná vozidla nepojedou, nikdop vám přednost nedá). Při pomalé chůzi se čas prodlužuje a naopak. VV
Bleší trhy "U malířů" na Splavě  budou 25. - 26. května 

Ve dnech 25. - 26. 5.2018 (pátek a sobota)
 
v pátek        od 9:00 - 17:00 hodin
v sobotu      od 9:00 - 15:00 hodin
 
ulice Na Splavě,
v areálu firmy Malířství a Natěračství Kohoutek
12. bleší trh „U malířů“.
Opět bude možnost navštívit místo,
kde nepotřebné věci jednoho člověka
se můžou stát pokladem pro druhého. 
 
Přijďte si nakoupit, vyměnit a nebo nabídnout
starožitnosti, keramiku, sklo, pohlednice, hračky,
ale i  obrazy, knihy a mnoho dalšího.
 
Těšíme se na Vás. 
 
Kontaktní osoba: Pavel Kohoutek tel. 603 503 421.

KRUH PŘÁTEL HUDBY  - ODLOŽENÉ PŘEDSTAVENÍ


O víkendu končí 15. ročník skutečského festivalu 

O nadcházejícím víkendu bude slavnostně zakončen 15. ročník festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč. Při té příležitosti se zde představí světová operní hvězda slovenského původu – sopranistka Gabriela Beňačková.
Jmenovaný hudební festival má na svém programu poslední dva koncerty. Slavný projekt Proměny uvede skupina Čechomor společně s orchestrem Moravské filharmonie Olomouc na zimním stadionu ve Skutči. Tento koncert byl ve velmi krátké době zcela vyprodán.
Slavnostní zakončení festivalu proběhne v Kulturním klubu Skuteč, kde pořadatelé na závěr zajistili pěvecký galakoncert legendární sopranistky Gabriely Beňačkové. Spolu s ní se v programu složeném především ze známých operetních árií představí přední sólista ND Praha, tenorista Jakub Pustina.
„Toho, že naše pozvání k účasti na festivalu přijala hvězda takové úrovně, jakou je paní Gabriela Beňačková, si nesmírně ceníme a vážíme. Vždyť zpívala, mimo jiné, napři i s Placidem Domingem či Josém Carrerasem, a jako sólistka vystupovala třeba také v Metropolitní opeře v New Yorku. A nyní ji budeme moci přivítat u nás ve Skutči. To je prostě úžasné,“ popsal své pocity k nedělnímu koncertu starosta města Skuteč Pavel Bezděk. Oba sólisty na klavír doprovodí docentka JAMU Marta Vašková.
Festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč letos nabídl celkem 13 koncertů a představení napříč všemi hudebními žánry. Přestože se koná v malém městě, získává si stále větší oblibu. Na jubilejní ročník zavítalo celkem 4560 návštěvníků.

Cestovní agentura CAM s.r.o., Ústí nad Orlicí, M.R.Štefánika 234, tel. 606 748 616 www.ckm-tour.cz

Zveme vás na zájezd do Drážďan - nákupy v PRIMARKU s možností prohlídky města,
jedeme v sobotu dne 2.6.2018 odjezd z ČT ve 3,20 hodiny od rest. Beseda, Kč 670,-/osoba
Máme v nabídce autobusový zájezd s odjezdem z ÚO, ČT do Chorvatska,
Makarská, Baška Voda, Tučepi Prodloužený pobyt 12 dní termín: 22.8. - 2.9.2018 Kč 6 990,-/osoba
ubytování v apartmánech 250m od moře, možnost dokoupení polopenze za Kč 3 700,-/osoba

ZACHRAŇTE KATEŘINU!   Pátek 25. května 2018

Velká dobrodružně poznávací hra pro všechny generace jako součást akce „Noc kostelů“ v České Třebové
V sázce je život! Píše se rok 310 a císaři Maximinovi v Alexandrii se nechce podvolit krásná Kateřina. Kateřině Alexandrijské hrozí soud a poprava. Pomozte ji zachránit! 
Domluvte se mezi sebou a vytvořte týmy v počtu 2-5, ve věku od 1 do 100 let.
Přijďte na start od 17:00 na kteroukoliv z těchto adres:
-       Klácelova 1 (ŘKC)
-       Riegrova 283 (ČCE)
-       Smetanova 1450 (CASD)
-       Mlýnská 900 (CČSH)
-       Tykačova 1183 (CB)
Tam dostanete herní plán a herní průkaz. Dozvíte se pravidla hry a první úkol. Splněním úkolů získáte indicie, které vás navedou tak, abyste mohli ZACHRÁNIT KATEŘINU. Počítejte s tím, že se budete pohybovat po městě, a že vám soutěžní část hry zabere aspoň 2 hodiny.  Pokud byste to nestihli, nezvládli, tak Kateřině nepomůžete, ale i tak přijďte na závěrečné finále ve 20:00 v parku na Zámostí.  Uvidíme, jak soud dopadne…  Pro úspěšné týmy stolní desková hra „Zachraňte Kateřinu!“