Českotřebovský deník 148/2018 (19/5)
Putování za třebovským kohoutem lákalo příznivce turistiky

42. ročník putování za třebovským kohoutem má letos 42. ročník. Výběr tras je zajímavý po oba dny. start tradičně u gymnázia. Stále více doporučovanou novinkou je pochod podle GPS,. Na jiné trasy vyrazí turisté v neděli. počasí je příjemné, turistické.


Sobotní gastroslavnosti M.D.Rettigové v Litomyšli

Byla to další specialita města Litomyšle a opět ve velkém stylu.Vysílal odsud Český rozhlas Dvojka, celý den konferoval Aleš Cibulka. A ve stáncích a stanech skutečné dobroty i speciality, jako žabí stehýnka i šneci. Vařila se tu svíčková, pekly se selata a husy. Silně byla zastoupena i zdravá výživa. Největší fronta byla na bramborové placky pečené na plotně, výborné byly ochutnávky gastronomických škol. Na Toulovcově náměstí probíhala  soutěž ve vaření guláše, k tomu na malém podiu příjemně  hrály různé hudební sestavy. Na velkém podiu předváděli kuchařské umění odborníci i celebrity. Mezi nimi také Markéta Hrubešová. Tu jsem si přišel z blízka vyfotit.  Václav Polák

Slavnostní zakončení Univerzity třetího věku

Také letošní druhý ročník Univerzity třetího věku v České Třebové byl slavnostně zakončen v obřadní síni českotřebovské radnice.  Diplomy za absolvování letošního ročníku převzaly z rukou starosty města čtyři desítky frekventantů, většinou žen, ale také několika mužů. O kurzy je stále větší zájem, po loňské premiéře, kdy s náborem velmi pomáhala  českotřebovská místní organizace Svazu důchodců ČR, se letos hlásili spontánně další zájemci.  Organizaci kurzů zajišťuje českotřebovský Dům dětí a mládeže Kamarád, který je specialistou na mimoškolní činnost a dokáže to dobře dělat nejen pro školní mládež, ale také pro mládež poněkud odrostlou. Náplň kurzů je dána zájmem veřejnosti. Velký zájem o kurzy ukazuje, že témata letošního ročníku  U3V byla zvolena dobře. (mm)

Startuje 10 dní florbalu v České Třebové

V rámci již 11.ročníku florbalové akce 10 dní florbalu pro Vás máme novinku - SENS TURNAJ V NÁJEZDECH !
KDY? sobota 26.5.2018 (09:00 - 16:00)
KDE? Zimní stadion Česká Třebová

!! PRIZE MONEY v hodnotě 18.000 Kč !!
1. místo 11.000 Kč  2. místo 5.000 Kč  3. místo 2.000 Kč
PRAVIDLA:
- startovné za dvojici (GOLMAN + HRÁČ) 500 Kč
- turnaje se mohou zúčastnit hráči starší 15 let
- hráč či golman může startovat pouze v jednom týmu
- kapacita turnaje: 40 dvojic

PŘIHLÁŠKY:  do 23.5.2018  na e-mail 10dniflorbalu@fbkot.cz (pokyny budou zaslány obratem)
Přihláška musí obsahovat: jméno, příjmení hráče a golmana, datumy narození + kontakt (telefon a e-mail)