Majáles 2018 jako opravdový horor                                    

Dne 27. dubna 2018 se opět konal tradiční majálesový průvod studentů českotřebovského gymnázia. Letos si studenti jako téma průvodu zvolili horory, to však ještě nevěděli, že jeden horor je čeká přímo na cestě do školy.
Letos na tento den kromě majálesového průvodu připadlo i „poslední zvonění“ našich maturantů. Studenti si tedy ráno museli projít ledovou sprškou a menším zkrášlením barvami na obličej. Poté, co se studenti po „posledním zvonění“ uklidnili, odebrali se do svých tříd a začali pracovat na svých děsivých kostýmech.
Musím říct, že letošní kostýmy byly jedny z nejpovedenějších, jaké jsem za celou dobu, co jsem na gymnáziu, viděla. Studenti byli ušpinění falešnou krví, měli „usekané ruce“ nebo jim dokonce odpadávaly celé kusy kůže. Jinými slovy – fantazii se opravdu meze nekladly. Kromě skvělých masek měli však studenti připravené skvělé rekvizity, proto zde byla k vidění například cirkulační pila, sekáček na maso nebo nepěkně vypadající zubařské náčiní. Mezi horory, které studenti svými převleky ztvárnili, jsme mohli najít např. Saw, Pátek třináctého, Drákulu nebo Texaský masakr motorovou pilou.
Po skončení samotného průvodu započaly na hřišti za školou majálesové hry pro děti, avšak na své si určitě kromě dětí přišli i milovníci dobré hudby. V rámci odpoledního programu jsme totiž mohli zhlédnout i skvělé vystoupení kapely 375 metrů nad mořem, kterou tvoří studenti našeho gymnázia a jejich přátelé.
Doufám, že si všichni tento den užili stejně jako já a těší se na další akce pořádané gymnáziem.
Karolína Manová, 8.A