Pozvánka na mezinárodní tenisový turnaj mužů                  

Čtvrtý ročník Rieter Open

Počtvrté v historii se v Pardubickém kraji uskuteční tenisové turnaje, na nichž se bude hrát o body do světového žebříčku ATP. Na přelomu června a července zavítají tenisté do Ústí nad Orlicí a Pardubic ke dvěma turnajům série Rieter Open, které patří do kategorie Futures. V Ústí nad Orlicí se bude hrát od 1. do 7. července.

Mezinárodní turnaj RIETER OPEN Ústí nad Orlicí je kontinuálním nástupcem turnaje Rieter Cup, který se hrál v Ústí nad Orlicí dvě desetiletí, z toho celkem osmnáctkrát jako mistrovství České republiky mužů a žen.  

V letech 2015-2017 se na turnaji představili tenisté z 21 zemí: Anglie, Austrálie, Běloruska, České republiky, Ekvádoru, Francie, Chorvatska, Itálie, Japonska, Kanady, Maďarska, Německa, Nizozemí, Polska, Rakouska, Ruska, Slovenska, Švédska, Švýcarska, Ukrajiny a Zimbabwe.

Vítězové? Rieter Open 2015 vyhrál český hráč Marek Michalička, v roce 2016 triumfoval Uladzimir Ignatik z Běloruska a v roce 2017 se z vítězství radoval Jonathan Mridha ze Švédska.

Titulárním sponzorem obou turnajů je společnost Rieter CZ Ústí nad Orlicí, která se zabývá vývojem a výrobou textilních strojů a je součástí švýcarského koncernu Rieter se sídlem ve Winterthuru. „Naše firma podporuje řadu subjektů a akcí v sociální a kulturní sféře. V oblasti sportu jsme dvě desetiletí podporovali Rieter Cup, který v posledních dvou letech vyrostl do podoby mezinárodního turnaje mužů Rieter Open,“ připomíná generální ředitel společnosti Rieter CZ Ústí nad Orlicí Jan Lustyk.

K významným partnerům pořadatele orlickoústeckého turnaje, agentury Vaněk Agency, patří město Ústí nad Orlicí a Pardubický kraj. Spolupořadatelem akce je ústecký tenisový klub. Záštitu nad oběma významnými tenisovými akcemi převzal hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Program turnaje v Ústí nad Orlicí:

neděle 1. července: 1. kolo kvalifikace

pondělí 2. července: finále kvalifikace + 1. kolo dvouhry + 1. kolo čtyřhry

úterý 3. července:   1. kolo dvouhry + 1. kolo čtyřhry

středa 4. července:  2. kolo dvouhry + čtvrtfinále čtyřhry

čtvrtek 5. července: čtvrtfinále dvouhry + semifinále čtyřhry

pátek 6. července:   semifinále dvouhry + finále čtyřhry

sobota 7. července: finále dvouhry  


Další informace na webových stránkách www.rieteropen.cz   


Foto z loňského finále: