Sokol Česká Třebová v nácviku na Všesokolský slet 

Českotřebovský Sokol nacvičuje na letošní jubilejní slet  2 skladby. 5 párů rodičů a dětí  cvičí skladbu "Méďové" a 19 žen skladbu "Cesta".  Začínají společné nácviky a předsletová veřejná vystoupení. Sokol Česká Třebová se účastní vystoupení na oblastním sletu v Městečku Trnávka 26.5. 2018 a župních sletů 3.6. v Hradci Králové a 10.6. v Pardubicích. V České Třebové žádné vystoupení není v plánu, z důvodu malého počtu vlastních cvičenců.  Byla by to naprostá výjimka, místní slety v rozpisu prakticky nejsou, asi 4  na Moravě a heden v Novím Hrádku v podkrkonoší. Na slet do Prahy pojedou z českotřebovského Sokola cvičit pouze ženy.  Na slet se připravuje celkem 11 sletových kladen pro nejmenší děti až po seniory.
1 Méďové (pro rodiče a děti), 2. Noty (pro předškolní děti) , 3.V peřině (mladší žákyně), 4. Děti, to je věc (ml. žáci + ml. žákyně),
5. Cirkus (starší žactvo), 6. Siluety (dorostenky, ml. ženy), 7. cesta (ženy), 8. Ženobraní (ženy), 9.Borci (skladba pro muže)
10. Princezna republika (pro seniory a seniorky), 11. Spolu (společná česko-slovenská skladba pro ženy a muže).
XVI. Všesokolský slet v Praze se koná ve dnech 1. - 6. července 2018.
Hlavní sletový týden v Praze od 1. do 6. července 2018 zahájí tradiční Sletový průvod historickým centrem Prahy. Průvodu se účastní čeští i zahraniční účastníci Sletu. Následuje mše v Chrámu svatého Víta na Pražském hradě. Slavnostní zahájení sletu se uskuteční na prknech Nové scény Národního divadla představením Naši furianti, které připravuje dohromady několik sokolských souborů. Národní divadlo můžete navštívit i v rámci komentovaných prohlídek. Sportovní přehlídka Sokol Gala předvede to nejlepší ze sokolských sportů. Kulturní program budou zajišťovat sokolské, ale i další amatérské soubory. Hlavní vystoupení se budou odehrávat na Nové scéně Národního divadla a na pódiu na náměstí Václava Havla. Vrcholem hlavního sletového týdne pak budou dva dny hromadných cvičení.
Sletové soutěže 2018
Součásti aktivit sokola v XVI. Všesokolskému sletu jsou sletové soutěže, které  představují nevýznamnější sokolské sporty. Mají tradici již od roku 1882. Soutěže - turnaje, utkání, závody i mezinárodní,  se v  celé České republice konají celoročně. Přijďte se podívat a fandit na atletiku, basketbal, florbal, sportovní gymnastiku, volejbal nebo třeba zápas. jeden z turnajů se koná také v České Třebové ve dnech 18. - 19 května 2018 v hale ZŠ Nádražní, kde se utkají dva výběry ČOS, výběr SÚS a Vídenští sokolové.
Fotografie ze skladby zen CESTA

Předběžný program XVI. Všesokolského sletu

DATUM NÁZEV AKCE
   
neděle   1. července 2018
  Sletový průvod Prahou
  Mše v Chrámu svatého Víta
  Pódiová vystoupení
  Slavnostní zahájení Sletu v Národním divadle
  Setkání účastníků akcí Pobytu v přírodě
   
pondělí  2. července 2018
  Prohlídka budov ND
  Představení sokolských loutkových divadel
  Pódiová vystoupení
   
úterý  3. července 2018
  Pódiová vystoupení
  Sokol Gala
   
středa  4. července 2018
  Seminář k problematice Hromadných tělovýchovných skladeb
  Prohlídka budov ND
  Pódiová vystoupení
   
čtvrtek  5. července 2018
  Seminář k problematice Hromadných tělovýchovných skladeb
  Pódiová vystoupení
  I. program hromadných skladeb večerní představení
   
pátek  6. července 2018
  Seminář k problematice Hromadných tělovýchovných skladeb
  II. Program hromadných skladeb a slavnostní zakončení Sletu
  Společenské setkání účastníků na závěr XVI. všesokolského sletu