Mistr ČT veteránů nad 40 let - SK Rybník

Již dvacet tři let let se scházejí veteráni nad 40 let pod vysokou sítí, již dvacet tři let předává Luboš Vašina jako ředitel a organizátor této oblíbené soutěže medaile a diplomy nejlepším družstvům naší republiky. Nejinak tomu bylo i 28. a 29. dubna již tradičně v Chocni.
V sobotu 28.4. se v 10  hodin rozjel kolotoč zápasů ve dvou základních skupinách nejlepších družstev, která se do finálového turnaje rekrutovala ze tří kvalifikačních skupin, které se hrály v letošní sezoně v Letovicích, Rakovníku a Rousínově ve kterých bojovalo 14 týmů z celé republiky. Po sobotních bojích ve skupinách se postupně rýsovala čtveřice družstev SK Rybník, VK Liberec, SKP Holešov a Žatec, která vypadala herně nejlépe a byla tak pasována na medailové pozice.
V neděli se rozjeli zápasy o medaile. Loni šestý SK Rybník měl na tomto turnaji fazonu jako hrom a jako první postoupil do letošního finále. Zato favorit favoritů VK Liberec narazil na obětavou hru SKP Holešov a musel se po porážce 1:2 spokojit pouze se zápasem o třetí místo. V bojích o medaile porazil nakonec Žatec 2:1 o třetí místo. Finálový zápas zařídila družstva SK Rybník a SKP Holešov měl náboj a byl opravdovým vyvrcholením 23. ročníku MČR veteránů. Hráči ze sebe vydali všechno a předváděli skvělé výkony a volejbalové umění.
Nakonec si vítězství vybojovalo a MISTREM ČESKÉ REPUBLIKY 2018 se stalo družstvo SK Rybník.
Další pořadí:  2. SKP Holešov 3. VK Liberec 4. Žatec 5. Lokomotiva Seniors Rakovník  6.Valaši.cz 7. Rayfilm Opava
Na turnaji pořadatelé jako každým rokem vyhlašovali i nejlepší hráče finálového turnaje M-ČR. A bylo opravdu z čeho vybírat. Nakonec byli vyhlášeni:  Lubomír Staněk – VK Liberec Marek Tezzele – SKP Holešov Jan Horák – SK Rybník
Před početnou diváckou kulisou se hrálo s míči gala a zápasy bezproblémově rozhodovali již zkušení rozhodčí, kteří jsou na této akci jako doma. Rozhodně přispěli k pohodovému, ale přísnému vedení zápasů. Za tuto skutečnost jsem právě já rád. Dobrých rozhodčích s respektem od hráčů a trenérů je čím dál méně.  
Vážení stálo to za to! A bylo vidět a cítit perfektní atmosféru po oba dva hrací dny. V neděli ve 14.00 hodin předal Luboš Vašina s rozhodčími Kamilem Renčinem , Michalem Kostkou, Petrem Kučerou a hostem závěrečného ceremoniálu panem Janem Motlem (předseda OV ČVS Ústí n.O.)
 
Foto : Mistr ČR ve volejbalu veteránů - SK Rybník

Historie MČR ve volejbale veteránů nad 40 let  - najdete ZDE