SVÁTEK VOLEJBALU V ČESKÉ TŘEBOVÉ

 PODPOŘIL XVI. VŠESOKOLSKÝ SLET 2018


Hala ZŠ Nádražní se v sobotu 19. května proměnila v atraktivní volejbalovou arénu. Konalo se zde mezinárodní volejbalové utkání mužů tří zemí na podporu XVI. Všesokolského sletu v Praze 2018. K této příležitosti pořádá SOKOL v každém sportovním odvětví jeden prestižní turnaj. Ten volejbalový se měl původně konat v Brně, ale nakonec se dostalo té cti TJ. SOKOL České Třebové II. Hlavním organizátorem turnaje byl Lubomír Vašina.

Volejbalová podlaha taraflex, světelné reklamy, bannery, tribuny, spíkr utkání, DJ s bubny, taneční vystoupení, která se konala o přestávkách. Hlavně byl však k vidění kvalitní volejbal v podání dvou výběrů družstev České obce sokolské a výběrů z Polska a Rakouska.  Pro diváky to byla parádní podívaná,  volejbalová show.

Ve čtyřech utkáních se nejprve hrála semifinálová utkání. V prvním zvítězil výběr Polska nad výběrem ČOS ČR 1 3:0 na sety a stejným poměrem vyhrál výběr ČOS ČR 2 na hosty z Rakouska.  Třetí místo si nakonec vybojovali hráči ČOS ČR 1 nad Rakouským výběrem a zvítězil v poměru 3:1. Vyvrcholením byl boj o první místo, který začal v 19.00 hodin před zaplněnou halou. Dlouhé výměny a pestré útočné kombinace a obranné zákroky zvedaly diváky ze sedadel. K povzbuzování burcoval nejen spíkr utkání, ale hlavně hráči samotní svým nasazením a profesionálním výkonem.  

Závěrečný ceremoniál se konal za přítomnosti rozhodčích, podavačů, zapisovatelů a ostatních organizátorů. Předávání pohárů, diplomů, medailí a věcných cen se ujali  bratr Josef Těšitel, jednatel ČOS, Starosta župy Pippichovy bratr Ing. Jindřich Kalous, předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta, starosta města Česká Třebová Jaroslav Zedník, předseda OV ČVS Jan Motl, starosta TJ. Sokol Česká Třebová II. a hlavní organizátor Lubomír Vašina. Celý sobotní program byl zaznamenán kameramanem ČOS. Část programu natáčela i Česká televize, materiál bude použit k  propagaci podporující XVI. Všesokolský slet.