Krásný Den Země v krásné Javorce - bez toalet                 


Dnes proběhla oslava přírody v Javorce t.zv. Den země. Moje hodnocení je jednoduché. Velice příjemný zážitek. Všem organizátorům i účastníkům patří velké poděkování. Krásný pohled na životem zaplněnou jarní  Javorku. Je až s podivem, že stále jsou organizátoři, kteří preferují k lidové zábavě Staré náměstí, s problémy dopravními i hlukovými. Jednu vadu na kráse však městský park má. Chybi toalety. Město, které vydává nemalé peníze na akce malých i velkých spolků - a je to tak dobře - není schopno zajistit bezproblémové užívání městského parku. Bohužel vstup i na sociální zařízení je vhodný jen v době otevřené restaurace. V jiný čas musíme spoléhat na zdatné stromy že zakryji potřebu vykonávající návštěvníky. To opravdu neodpovídá 21 století. 
I když jsem optimistický pesimista nepředpokládám že tímto něco změním , ale udělal jsem co bylo v mých silách.
Miroslav Bartoš 
Není to jediný stesk na toto téma, opakuje se to každý rok. Těch akcí v Javorce se během roku pořádá dostatek, spočtěme si např. jen ty v době prázdnin, sportovní dny českotřebovských škol, Běh Javorkou se stovkami sportujících.  A před během na střední trať je potřeba si odlehčit. Sportovci sami říkají, že v Javorce vlastně záchody jsou - všude kolem...
Dnes bylo v Javorce přes 800 dětí, v neděli bude Den matek, pak bude den dětí, festiválek Kohoutek, na konci léta  opět PIKNIK, letos k 740. výročí  města.  Na WC v Javorce její zakladatelé samozřejmě pamatovali. Na WC v soukromé restauraci nemůže město spoléhat. Tato možnost není ani na žádné tabulce uvedena. Řešení by se jistě našlo např. stavební úpravou budovy zahradnictví, které patří Eko Bi. Takovou investiční akci by si Javorka zasloužila. (red)